Lenovo a lansat tableta Yoga in Romania.Design interesant, autonomie record (VIDEO)

Data: 4/12/2013 | Autor: .

lenovo-yoga-tablet-11-635x6401Lenovo a lansat aseara in Romania noua tableta Yoga, un gadget destul de interesant, cu un design inedit si o  autonomie de pana la 18 ore.  Tableta poate fi cumparata de astazi din magazinele online la preturi intre 229 euro și respectiv 299 euro pentru modelele de 8 inci si 10 inci.  Tastatura  Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard costa 99 euro.

In cadrul conferintei de aseara, oficialii Lenovo Romania au evitat sa vorbeasca de pret, insa au precizat ca acesta va fi cel anuntat la nivel european bineinteles cu marjele de profit ale fiecarui comerciant in parte.

Daca punem si TVA-ul, cel mai probabil veti gasi aceasta tableta de la 250-270 de euro, adica 1000-1100 de lei.

La acesti bani primiti o tableta cu un design interesant, foarte subtire si cu performante multumitoare pentru cei care vor sa navigheze pe internet sau sa vada un clip pe youtube. Camera foto-video este dezamagitoare.

Remarcabila este autonomia, de pana la 18 ore, probabil cu tastatura conectata. Marea problema este ca bateria nu poate fi scoasa, asa ca va trebui sa o inlocuiti la service.

Tabletele Yoga cantaresc 605 grame (modelul de 10 inci) sau 400 de grame (modelul de 8 inci). Sunt prevazute cu monitoare cu rezolutie 1280 x 800 si doua camere video – una de 5 MP cu auto focus in spate si inca una in fata; un slot micro SD ce extinde volumul de stocare pana la 64 GB; WiFi si opțional 3G in anumite tari, precum si o conexiune micro USB si sistem Dolby DS1.

Modelele de 10 si de 8 inci cu WiFi folosesc procesoare MT8125, iar cele cu 3G sunt prevazute cu procesoare MT8389 Quad Core, avand o capacitate de 16 sau 32 GB si sistem de operare Android 4.2. De asemenea echipate cu sisteme audio Dolby®, difuzoarele frontale ale tabletei Yoga creeaza o puternica ambianta sonora, care se pastreaza nealterata si prin folosirea castilor.

Lenovo ofera o tastatura Bluetooth optionala pentru modelul de 10 inci care functioneaza ca un capac, porneste tableta din modul sleep cand este detasata si o opreste cand este atasata.  Utilizatorii din anumite tari pot opta si pentru un adaptor wireless WD100 care transmite semnalul video de la tableta catre un televizor.