Lenovo se laudă cu o „bestie” de tableta, pentru împătimiții de muzică și filme

Data: 2/03/2015 | Autor: .

Lenovo TAB 2_A10-70Lenovo a lansat la Barcelona noile tablete Android din seria A, Lenovo TAB 2 A8 și A10-70, dar și tableta ideapad MIIX 300, cu sistem de operare Windows. Gadgeturile dispun de tehnologia Dolby Atmos®, care îmbunătățește claritatea și profunzimea sunetului redat de boxele încorporate, optimizând astfel experiența de vizionare a filmelor și a serialelor de televiziune, dar și pe cea a audițiilor muzicale.

Lenovo TAB 2 A10-70 este prezentata de chinezi drept o „bestie digitală pentru împătimiții de muzică și filme” – o tabletă cu ecran generos, ușoară și subțire, cu un ecran Full HD de 10,1 inci, ce oferă imagini extrem de clare.

Dolby Atmos® completează gama de tehnologii audio-video, TAB 2 A10-70 fiind prima tabletă Android care dispune de aceasta tehnologie audio. Utilizatorii pot da volumul la maximum pentru a se bucura de sunetul extrem de bogat și de puternic redat de bara de sunet cu mai multe difuzoare – o caracteristică impresionantă pentru o astfel de tabletă.

Cu o grosime de 8,9 mm și o greutate de 500 de grame, tableta rulează sistemul de operare Android™ 4.4 pe un procesor MediaTek cu patru nuclee, iar performanțele sale sunt îmbunătățite comparativ cu cele ale modelului predecesor, prin modulul Wi-Fi dual band și camera principală de 8 megapixeli. TAB 2 A10-70 este disponibilă în două culori, Pearl White sau Midnight Blue.

Lenovo TAB 2 A10 va fi disponibilă începând cu luna aprilie, în pachete de caracteristici ce au un preț de pornire de aproximativ 199 de dolari pentru modelele Wi-Fi și 279 de dolari pentru modelele LTE.

Lenovo TAB 2 A8

Lenovo TAB 2 A8

 

Lenovo prezintă, de asemenea, în cadrul Mobile World Congress, şi modelul entry-level de 8 inci, TAB 2 A8. Cu un preț de pornire de numai 129 de dolari, TAB 2 A8 este mai ușoară decât modelul TAB 2 A10-70, cu o greutate de numai 360 de grame, și fiind la fel de subțire, TAB 2 A8 are o autonomie de 8 ore, fără să mai aibă nevoie de o nouă reîncărcare.

Rama modelului TAB 2 A8 este mai subțire decât cea a modelului anterior TAB A8, ceea ce înseamnă că utilizatorii beneficiază de un ecran de 8 inci HD în corpul unuia de 7 inci, pentru și mai multă portabilitate.

TAB 2 A8 include tehnologia Dolby Atmos®, iar camera de 5 megapixeli le permite utilizatorilor să realizeze fotografii de calitate. TAB 2 A8 este prima tabletă care utilizează sistemul de operare original Android 5.0 Lollipop. Ca și fratele său mai mare, TAB 2 A8 dispune de procesor MediaTek cu patru nuclee. De asemenea, tableta dispune de un spațiu de stocare de până la 32 GB cu ajutorul unui card de memorie microSD și este disponibilă în patru culori: Pearl White, Ebony, Midnight Blue sau Neon Pink.

Lenovo TAB 2 A8 va fi disponibilă începând din luna iunie, în pachete de caracteristici cu un preț de pornire de aproximativ 129 de dolari pentru modelele Wi-Fi și 179 de dolari pentru modelele LTE.

Lenovo ideapad MIIX 300

Lenovo MIIX 300Pentru cei care preferă experiența de utilizare Windows, noua tabletă idepad MIIX 300 oferă portabilitatea impresionantă a unei tablete de 8 inci la pachet cu familiaritatea sistemului de operare Windows 8.1 și aplicațiile Microsoft Office (cu un abonament inclus pentru un an de zile). Tableta ideapad MIIX 300 are un ecran IPS cu rezoluție WUXGA, un procesor Intel® Atom , un spațiu intern de stocare eMMC de până la 64 GB, un cititor de carduri microSD pentru transfer de fișiere, Wi-Fi și Bluetooth, două camere foto și o autonomie ridicată.

Lenovo ideapad MIIX 300 va fi disponibilă începând cu luna iulie, la pretul de 149 de dolari.