Lenovo ThinkPad X1 Yoga. Laptopul care rezistă la apă!

Data: 17/02/2016 | Autor: .

Lenovo ThinkPad X1 Yoga test rezistenta apa

Lenovo a lansat oficial în România noua gamă de gadgeturi din seria ThinkPad X1. Este vorba de un laptop convertibil, o tabletă, un ultrabook şi un desktop dintre care cel mai interesant produs este laptopul ThinkPad X1 Yoga, rezistent la apă şi praf! Preţul este pe măsură, de 1800 de euro, fără TVA!

06_ThinkPad_X1_Yoga_HERO_SHOT_02_WIN_10_MINISTART_v03ThinkPad X1 Yoga are doar 0,66 inci în grosime și cântăreşte 1,2 kg. Lenovo îl promovează drept primul dispozitiv convertibil cu display de 14 inchi OLED opțional.

Integrând o tastatură Lift and Lock, care retrage tastele în modulul tabletă, X1 Yoga prezintă și un stylus activ care se poate fixa și încărca în sistem.

Gadgetul vine cu procesoare Intel Core i7 de generaţia a 6-a,  grafica Intel HD 520, până la 16 GB memorie RAM DDR3, Windows 10 Pro, 3 USB 3.0, OneLink+ port & dongle, Gigabit Ethernet (RJ45), MiniDP, VGA out, HDMI, microSD, audio combo (headphone/mic), Touch FPR, WWAN, şi o autonomie de până la 11 ore.

Pe lângă dotările de ultimă oră, ThinkPad X1 Yoga se remarcă prin faptul că este rezistent la apă. Urmăriţi mai jos demonstraţia făcută cu ocazia lansării produsului.

Preţul anunţat de Lenovo, într-un comunicat de presă, este de 1799 euro plus TVA. Interesant este că, pe site-ul Lenovo, gadgetul este promovat la 1,394.10 dolari!

05_ThinkPad_X1_Carbon_HERO_SHOT_04_OutlookLenovo a lansat în cadrul evenimentului de aseară şi ultrabook-ul ThinkPad X1 Carbon.

Având o diagonală de 14 inchi antiglare display (2560 x 1440) şi numai 1,2 kg, acesta este considerat cel mai ușor ultrabook pentru business din lume.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon vine cu procesoare Intel Core i5-i7, 4-8 GB de RAM, Windows 10, până la 1TB spațiu de stocare Samsung M.2 NVMe SSD care oferă viteze de cinci ori mai mari comparativ cu SATA SSD, conectivitate super rapidă cu modemul Qualcomm® Snapdragon™ X7 LTE, 4G LTE Advanced Carrier Aggregation pentru viteze de descărcare de până la 300 Mbps, platforma de andocare WiGig wireless pentru un birou fără cabluri, cititor Touch Fingerprint și chip de securitate Trusted Platform Module (TPM) pentru mai multă siguranță.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil din această lună, la un preț ce pornește în România de la 1.299 EUR+ TVA.Pe magazinul online Lenovo, l-am găsit însă la un preţ minim de 1,205.10 dolari.

Lenovo a mai prezentat şi tableta ThinkPad X1, alături de ThinkCentre X1 All-in-One, promovat drept cel mai subțire desktop din lume, cu un cadru de aluminiu de 11mm.

20_X1_Tablet_Presenter Module_With_Beam_Hero_ShotTableta Lenovo ThinkPad X1 Carbon  include o tastaturăThinkPad de dimensiuni standard, împreună cu TrackPoint și trei unghiuri de tastare ajustabile. Tableta cântărește doar 1,1 kg, împreună cu tastatura şi include un panou detașabil în spate, pentru acces rapid și upgrade-uri.

Tableta vine cu o serie de module opționale de tip clip-on pentru a oferi funcții unice.
Modulul Productivitate cu un timpul de utilizare sporit până la 15 ore
Modulul Presenter cu un mini proiector și port HDMI
Modulul 3D Imaging integrat cu camera Intel RealSense

Familia de tablete ThinkPad X1 include și o serie de accesorii special concepute pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului:

Suportul ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse, un mouse dual mode subțire și ușor, optimizat pentru deplasări
Căștile ThinkPad X1 In-Ear, optimizate de Dolby pentru gama de produse X1 și concepute pentru a îmbunătăți calitatea apelurilor, muzicii și a filmelor
Husa X1, realizată dintr-un material moale la interior și cu o clapetă magnetică ușor de deschis, partenerul ideal de călătorie pentru X1 Carbon sau X1 Yoga
Adaptorul ThinkPad 65W Micro este cu 58% mai mic și cu 50% mai ușor decât un adaptor de alimentare standard, un partener mobil ideal al tabletei ThinkPad X1 Carbon și X1 Yoga

Tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 1599 EUR +TVA.

08_Thinkcentre_X1_Hero_Shot_PPTThinkCentre X1 AIO, pe de altă parte, are un ecran anti-reflexiv de 23,8 inci și o carcasă foarte subțire. Conceput să prevină acumularea de praf, una dintre cele mai frecvente cauze ale avarierii componentelor hardware pentru desktop-uri, acest All-in-One a fost testat timp de opt ore într-o cameră cu praf, reproducând zece ani într-un mediu de birou.

Monitorul ThinkVision X1 ultra-subțire (7,5 mm) este primul monitor la nivel mondial care a obținut certificarea TUV Eye-Comfort. Integrând un ecran anti-reflexiv edge-to-edge UltraHD de 27 inci, monitorul ThinkVision X1 include opțiuni extinse de conectivitate precum un port USB C, fiind un produs perfect complementar cu tableta ThinkPad X1.

Modulul Productivity va fi disponibil începând cu luna februarie, cu un preț de pornire de 199 EUR + TVA.
Modulul Projector va fi disponibil începând cu luna mai, cu un preț minim de 350 EUR+TVA.

Modulul 3D Imaging va fi disponibil începând cu luna mai, la prețul de 199 EUR+TVA.

Modelele OLED vor fi disponibile începând cu luna aprilie. Preturile vor fi anunțate la momentul respectiv.

Mouse-ul Tactil ThinkPad X1 Wireless este disponibil de la sfârșitul lunii ianuarie, la prețul de 69EUR +TVA.

Căștile ThinkPad X1 In-Ear sunt disponibile începând cu luna ianuarie, la prețul de 69,99 EUR +TVA.

Husa ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 50 EUR + TVA.

ThinkCentre X1 AIO va fi disponibil începând cu luna martie, începând de la 1.099 EUR+TVA.