Lentilele inteligente – vom putea citi in aer

Data: 23/11/2011 | Autor: .

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au realizat o noua generatie de lentile de contact, care proiecteaza imaginile direct in fata ochilor. Acestea permit, pe langa o vedere mai buna, vizualizarea de text si imagini printr-o conexiune wireless, relateaza BBC

Noile lentile vor permite, astfel, o gama larga de optiuni, de la citirea unei carti sau vizualizarea unui film, la proiectarea unui traseu de calatorie si datelor privind viteza, distanta parcursa si alti asemenea parametri.

De asemenea, ar putea oferi informatii medicale la zi, cum ar fi nivelul glicemiei, temperatura si alte asemenea date, furnizate de biosenzorii amplasati pe corpul utilizatorului.

In plus, noile lentile vor aduce lumea jocurilor video la un nou nivel superior, urmand sa ofere o experienta holografica spectaculoasa.
Liderul echipei de cercetatori, Babak Parviz, a declarat ca testele efectuate pe iepuri indica faptul ca acestea sunt sigure si fezabile. Lentilele vor comunica cu dispozitivul asociat, fie el laptop, smartphone etc. prin intermediul unei conexiuni wireless.

Urmariti mai jos un clip ceva mai vechi in care cercetatorii prezinta aceasta tehnologie.