Levi’s lansează blugii inteligenţi. Îţi vor spune cum stai cu sănătatea

Data: 13/02/2017 | Autor: .

Compania americană Levi’s pregăteşte lansarea, în acest an, a primelor obiecte de îmbrăcăminte SMART din lume. Primul produs este o jachetă inteligentă, care va permite celui care o poartă să controleze tot felul de aplicaţii de pe mobil sau smartwatch, prin gesturi făcute pe materialul denim, relatează GadgetReport.ro

Levi’s lucrează de câţiva ani, în cadrul Project Jacquard, la dezvoltarea materialelor inteligente, iar primul rezultat concret îl vom vedea în primăvara acestui an, a anunţat Paul Dillinger, şeful departamentului de inovaţie Levi’s.

Demn de SF. Jacheta inteligentă Levi’s devine realitate 2Tehnologia Levi’s SMART, dezvoltată împreună cu Google, integrează o serie de fire şi fibre sintetice, care transformă materialul într-un adevărat touchpad.

Astfel, jacheta inteligentă Levi’s va permite utilizatorului, de exemplu, să schimbe melodia pe care o ascultă de pe telefon apăsând pe mâneca acesteia sau să preia un apel prin desenarea unei litere pe manşetă.

„Materialul permite o serie vastă de utilizări, de la setarea unei adrese pe Google Maps, la preluarea apelurilor, controlul multimedia etc. Platforma Project Jacquard va fi deschisă dezvoltatorilor pentru a fi realizate cât mai multe aplicaţii dedicate”, a declarat Paul Dillinger.

Jacheta inteligentă Levi’s se va conecta la telefon, tabletă, smartwatch sau orice alt gadget prin bluetooth.

Pasul făcut de cei de la Levi’s este unul revoluţionar. Gândiţi-vă la un viitor în care blugii ne vor monitoriza numărul de paşi şi caloriile consumate, iar pe manşeta unei cămăşi vom citi ştirile, emailurile, iar jacheta ne va spune cum stăm cu sănătatea sau cum va arăta vremea în următoarele ore.

Mai multe detalii despre Project Jacquard aflaţi de AICI.

Citeşte şi ştirile de mai jos.

Hainele inteligente! Ne vor spune cum stam cu sanatatea

Haine inteligente. Ne vom incarca telefonul de la…ciorapi