LG pregateste un televizor REVOLUTIONAR. Il vei putea rula ca pe o foaie de hartie! (VIDEO)

Data: 10/07/2014 | Autor: .

oledLG a anuntat ca a reusit dezvoltarea primului ecran super-flexibil  OLED de 18 inchi si ca lucreaza intens la dezvoltarea unui televizor in premiera mondiala, de 60 de inchi. Acesta va putea fi impachetat precum o foaie de hartie si va fi rezistent la lovituri, apa si praf.

 Noul ecran OLED, protejat cu o folie de poliamida, are o grosime de numai 3 cm si o rezolutie de 1,200 x 810 pixeli, relateaza Engadget.

LG lucrează si la un display OLED transparent care va permite o rezolutie de trei ori mai buna decat Full HD si care va consuma de cinci ori mai putina energie decat gadgeturile din prezent.

Potrivit sefului LG Display, In-Byung Kang, noile ecrane OLED ar urma sa intre in productia de masa pana in 2017, atunci cand vom vedea si primele televizoare cu astfel de display-uri.

GadgetReport.ro relata, recent, ca noile display-uri OLED vor aduce o adevarata revolutie in tehnologie.

Cand spunem ca va fi o adevarata revolutie, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

In 10-15 ani de acum incolo, tehnologia care acum este de top ni se va parea invechita, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic.

PlasticLogic a lansat pe internet un clip video de prezentare in care isi expune cateva dintre produsele OLED la care lucreaza. Prin intermediul materialului, isi face disponibila oferta de productie.

PlasticLogic nu este prima companie care prezinta astfel de produse insa este prima care are curajul sa faca pasul mai departe, sa treaca la productia de serie.

LG, Samsung, Sony si Apple dezvolta, la randul lor, astfel de ecrane insa au ales ca aceste schimbari fundamentale sa le puna in practica treptat, din motive ce tin de politica comerciala.

Pana la urma, sa treci la astfel de gadgeturi inseamna sa renunti la investitiile de miliarde in liniile de productie din prezent si sa investesti in dezvoltarea altora noi. O misiune dificila, pe care gigantii IT&C au ales sa o puna in practica cu pasi de melc.

GadgetReport.ro relata, recent, despre faptul ca cercetatorii de la Rice Universityau inventat un tip de baterie flexibila, foarte subtire si cu o capacitate foarte mare de energie. Acestea ar urma sa echipeze noile ecrane OLED.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente