LG Signature OLED M.  Primul televizor wireless din lume, lansat la CES 2023

Data: 6/01/2023 | Autor: .

LG Signature OLED M

LG Electronics a lansat, cu ocazia CES 2023, un televizor OLED de 97 de inci cu ceea ce numește Zero Connect Box, care transmite conținut fără fir. Cutia lui LG Signature OLED M, care trebuie în continuare conectată la priză, trebuie doar să se afle la mai puțin de nouă metri de ecran.

Dar de ce și-ar dori cineva un televizor 4K fără fir? David M. Park, senior marketing manager la compania sud-coreeană de tehnologie, spune că aceasta înseamnă că proprietarii pot plasa un televizor în centrul camerei fără toate firele dezordonate, sau poate să-l monteze deasupra unui șemineu sau poate pe un perete de beton greu de găurit.

A series of images related to LG OLED M. A close-up of the AV Box sitting neatly on a side table. LG OLED M hung on the wall in a tastefully decorated space free of wires around the television. A close-up of LG OLED M on a Floor Stand with a colorful image on screen. All images show the CES 2023 Innovation Award logo.

Sud-coreenii numesc această „construcție” ca fiind „primul televizor OLED wireless din lume”.

Cutia vine cu 3 porturi HDMI, toate capabile să ruleze conținut 4K la 120Hz (sau în acest caz, să îl transmită), alături de USB-uri și conexiunile pentru cablu.

Astfel, poți folosi gadget-urile tale de zi cu zi, precum consola de joc sau chiar cablul TV, și să proiectezi conținutul pe ecranul OLED. Deasupra cutiei se află o mică antenă, în formă de pilulă, pe care ar trebui să o orientezi către direcția televizorului, pentru cea mai bună performanță wireless disponibilă.

LG spune că acest televizor este posibil datorită tehnologiilor și algoritmilor săi proprietari.

„Pentru a asigura transferul de date fără probleme de la cutie la TV, compania a dezvoltat un algoritm care identifică imediat calea optimă de transmisie. Acesta poate și să ajute la reducerea erorilor de transmisie sau a întreruperilor, pentru că este capabil să recunoască imediat schimbările din mediul său înconjurător – precum mișcarea oamenilor sau animalelor – și să își modifice traiectoria în concordanță cu acestea”.

Nu lipsesc tehnologiile deja clasice pentru un astfel de TV, precum suportul pentru Dolby Vision sau Dolby Atmos, iar LG Signature OLED M este și certificat G-Sync pentru gaming.

În acest sens însă, ar putea exista ceva dubii în legătură cu latența, deși cei de la LG par să fie siguri că nu va constitui un impediment.

LG spune că LG Signature OLED M de 97 de inci (modelul M3) va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2023. Prețurile nu au fost încă anunțate.