Lytro, camera care va schimba felul in care facem fotografii

Data: 22/10/2011 | Autor: .

Cei de la Lytro au lansat o camera foto spectaculoasa ce permite utilizatorului sa focalizeze o imagine dupa realizarea acesteia.

Practic, utilizatorii vor putea focaliza corect fotografiile realizate, fie folosind touchscreen-ul camerei, fie descarcandu-le in calculator si folosind aplicatia dedicata.

Camera are un design spectaculos, constand intr-un tub din aluminiu ce dispune de un touchscreen de 2 inchi pe partea din spate. Singurele controale sunt butonul de pornire, butonul pentru realizat fotografii si un slider ce controleaza zoom-ul.

Nu exista controale pentru reglarea deschiderii diafragmei, a timpului de expunere sau a focusului, pentru ca efectiv nu este nevoie de ele.

Probabil ca noua camera a celor de la Lytro este dispozitivul care se apropie cel mai mult de conceptul „point-and-shoot”, ce desemneaza toate camerele foto compacte.

Camera poate realizeaza toate fotografiile la o deschidere a diafragmei de f/2, ceea ce ii permite performante spectaculoase in conditii de iluminare proasta.

Din cauza limitarilor tehnologice, rezolutia fotografiilor este de numai 2 megapixeli. Aceasta este mai mult decat suficienta pentru majoritatea fotografiilor postate online, insa fotografiile printate la dimensiuni mai mari nu vor arata atat de bine.

Camera poate fi comandata de pe site-ul companiei si costa 399 de dolari in varianta de 8 GB si 499 de dolari in varianta de 16 GB.

Urmariti mai jos clipul de prezentare:

httpv://www.youtube.com/watch?v=wRQcCVY5wIo