Madagascar 3 debuteaza la Cannes

Data: 16/03/2012 | Autor: .

Filmul de animatie „Madagascar3: Fugariti prin Europa”, realizat de studiourile DreamWorks Animation, va avea premiera mondiala la editia din acest an a Festivalului de Film de laCannes(16 – 27 mai), relateaza showbizreport.ro

InMadagascar3, Alex leul, Marty zebra, Gloria hipopotamul si Melman girafa se pregatesc pentru noi aventuri, de aceasta data, in Europa. Spectatorii vor avea ocazia de a cunoaste si cateva personaje noi, precum capitanul Dubois (Frances McDormand), tigrul Vitaly (Bryan Cranston), foca Stefano (Martin Short) si tigrul Gia (Jessica Chastain).

Eroii celebrei serii se lupta sa ajunga acasa la iubitul lor Big Apple. King Julien, Maurice si pinguinii sunt, bineinteles, alaturi de ei in aceasta aventura spectaculoasa si plina de umor. Calatoria lor ii duce prin Europa, unde gasesc acoperirea perfecta, un circ in care reinventeaza stilulMadagascar.

Regizat de Eric Darnell, Madagascar 3 este abia al doilea film anuntat in programul festivalului de pe Croazeta, dupa filmul de deschidere, „Moonrise Kingdom”, regizat de Wes Anderson, informeaza variety.com.

Compania DreamWorks Animation pare a avea o veritabila „slabiciune” pentru Festivalul de Film de la Cannes, unde a prezentat premierele mondiale ale catorva dintre productiile sale recente, precum „Shrek” (2000), „Shrek 2” (in competitia din 2004), „Over the Hedge” (2006) si „Kung Fu Panda” (2008). Aceeasi companie a prezentat tot laCannessi lungmetrajul „Kung Fu Panda 2”, desi nu a facut-o in cadrul festivalului.

Primele doua filme din seria „Madagascar” au obtinut incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.