John Carter, cel mai mare esec din istoria cinematografiei?

Data: 20/03/2012 | Autor: .

Filmul SF “John Carter” ar putea deveni cel mai mare esec financiar din istoria cinematografiei americane. Disney estimeaza pierderile de pe urma acestei pelicule la 200 milioane de dolari.


John Carter spune povestea unui erou al Razboiului Civil, care ajunge in mod misterios pe Marte, in mijlocul altui conflict.

In ciuda subiectului interesant si a bugetului urias, de 300 milioane de dolari plus cheltuielile de marketing-promovare, filmul nu i-a convins pe cinefili.

Astfel ca incasarile nu au depasit 180 de milioane de dolari, din care numai jumatate vor merge la Disney. Potrivit Financial Times, studiourile americane vor pierde, astfel, aproximativ 200 de milioane de dolari.

In topul esecurilor financiare din ultimii ani, realizat de Financial Times, primul loc este ocupat tot de un film Disney, „Mars needs Moms”, care a generat studioului pierderi de 136 de milioane de dolari.

Financial Times scrie ca bilantul Disney pe 2012 ar putea fi salvat de lansarea celui mai nou film Pixar in aceasta vara, numit Brave, si de filmul The Avengers, realizat dupa benzile desenate ale Marvel.