Maşina zburătoare Aeromobil 3.0 va fi lansată pe piaţă!

Data: 25/04/2016 | Autor: .
Aeromobil 3.0 gadgetreport.ro

Aeromobil 3.0

Compania slovacă AeroMobil a anunţat că va lansa pe piaţă, în 2017, prima maşină zburătoare din lume. Modelul Aeromobil 3.0 a primit toate autorizaţiile necesare, astfel că de la prototip la producţia de serie se va trece cât de curând, relatează GadgetReport.ro

Stefan Vadócz, purtătorul de cuvânt al AeroMobil, a declarat că AeroMobil 3.0 se transformă în câteva secunde din maşină în avion, utilizând infrastructura deja existentă pentru maşini şi avioane.  Modelul este alimentat cu gaz şi are aripi care se pliază.

Maşina zburătoare are două locuri, o autonomie de zbor de 700 km şi o viteză maximă de 160 km/h.

AeroMobil a dat publicităţii un clip video în care prezintă maşina zburătoare. Vedem Aeromobil 3.0 cum pleacă dintr-un hangar, pe autostradă, iar apoi ajunge la o pistă de aterizare unde îşi deschide aripile şi zboară la fel ca oricare avion.

AeroMobil nu a anunţat preţul maşinii zburătoare, însă acesta ar urma să fie de ordinul sutelor de mii de euro. Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial.

AeroMobil 3.0 nu este primul proiect de maşină zburătoare din lume. GadgetReport.ro vă prezenta, recent, noi detalii despre proiectul Terrafugia, lansat de americani.

Testat în laboratoarele de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), modelul Terrafugia TF-X va avea o autonomie de zbor de 805 km şi o viteză maximă de 322 km/h. Maşina este gândită pentru patru persoane şi va fi dotată cu un motor de 300 CP.

Potrivit Terrafugia, noua maşină se află în stadiul de dezvoltare, iar trecerea la producţia de serie va avea loc într-un orizont de 8-12 ani.