Mastercard dezvoltă aplicația mobilă Ghiseul.ro

Data: 22/07/2021 | Autor: .
Ghiseul.ro

Ghiseul.ro

Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat, în această săptămână, iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Nici autoritatea, nici compania nu au dat un termen pentru lansarea aplicației.

Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, va integra toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării.

Ghişeul.ro în versiunea pentru mobil se adresează tuturor cetăţenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând cea mai sigură, modernă, rapidă şi accesibilă soluţie pentru achitarea taxelor şi a impozitelor către statul român. Aplicaţia va pune la dispoziţia utilizatorilor toate funcţionalităţile platformei web Ghişeul.ro, care vor avea posibilitatea de a achita peste 300 de taxe şi servicii publice, în orice moment şi de oriunde.

De asemenea, aceasta va integra cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii şi opţiuni, de la înregistrare şi autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacţiilor, activarea notificărilor utile, opţiuni de filtrare informaţii şi situaţia la zi a datoriilor şi plăţilor, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro va fi disponibilă atât în Google Play, cât şi în App Store, şi poate fi descărcată şi utilizată în mod gratuit de către toţi utilizatorii.

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie – iulie 2021, în platforma Ghiseul.ro au fost înregistrate peste 1,7 milioane de tranzacţii, toate cu zero comision pentru contribuabili, iar plăţile efectuate au totalizat peste 760 de milioane de lei. În acest context, numărul de tranzacţii a crescut cu 230% în 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce valoarea sumelor plătite a crescut cu 250% raportat la semestrul I al anului trecut.

La ora actuală, peste un milion de utilizatori sunt înscrişi pe platformă.