Meciurile din Liga 1, numai pe bani! TVR va concura cu RCS-RDS si Dolce

Data: 22/01/2014 | Autor: .

liga1lafotbal

Televiziunea naționala este pregatita sa concureze, in acest an, cu RCS-RDS si Dolce in privința noului contract al drepturilor TV pentru Liga 1, licitație care va avea loc la finalul primaverii.

Daca actualii deținatori nu ar vrea sa ofere mai mult de 60 de milioane de euro, cu TVA-ul inclus, TVR doreste sa plateasca aceeasi suma pe care LPF-ul o primeste in prezent, peste 100 milioane euro, si sa transmita in sistem pay-per-view, anunța Fanatik.ro.
In momentul de fața lupta in culise s-ar da intre RCS – Dolce si TVR, conducerea televiziunii naționale incercind sa profite de oferta inferioara celei din prezent facuta de cele doua televiziuni care dețin drepturile TV.

„RCS nu mai doreste sa ofere peste 100 de milioane de euro, propunerea urmand sa fie de 60 de milioane cu TVA inclus pentru urmatoarele sezoane. Probabil se asteptau sa fie singuri, insa o firma din strainatate o sa pregateasca surpriza licitației. Mai exact, aceasta societate ofera aceeasi suma ca si cea de la licitația anterioara, o suta de milioane de euro, iar platforma pentru televizare va fi TVR, care va transmite partidele pe TVR 1, TVR 2 si TVR 3 in sistem pay-per-view, urmand sa se negocieze personal cu fiecare firma de cablu”, ar fi dezvaluit surse din cadrul LPF-ului pentru Fanatik.ro.

Daca TVR isi va adjudeca drepturile TV pentru urmatorii trei ani in Liga 1, firma straina impreuna cu televiziunea naționala ar impune firmelor de cablu sa se introduca o taxa de aproximativ 10 lei fiecarui abonat.

„Suporterul de Liga 1 ar trebui sa plateasca in plus ca sa vada campionatul romanesc, fiecare microbist urmand sa adauge la factura doi euro in fiecare luna. Momentan, nu este fixa aceasta suma, ea va fi stabilita dupa ce se vor perfecta toate ințelegerile cu firmele de cablu si in funcție de costurile pe care le vor avea firma din strainatate si TVR”, ar fi confirmat angajați ai televiziunii naționale pentru aceeasi sursa.