Mercedes-ul viitorului, inspirat de un peste?

Data: 20/08/2015 | Autor: .

Mercedes-ul viitorului, inspirat de un peste?

Designerul Apostol Tnokovski a realizat, pentru concernul german Daimler Benz, prototipul unui automobil care isi propune sa prefigureze liniile viitorului in materie de design auto. Mercedes-ul viitorului arata, cu adevarat, incredibil

Designerul s-a inspirat in proiectul SLK Aphelios din silueta unui peste. Acesta este si motivul pentru care liniile automobilului urmeaza trasee speciale, construite parca pentru a “inota” in jungla urbana.

Agil ca un peste, inteligent ca un vultur. Asa isi defineste Tnokovski Mercedesul viitorului.

In cazul in care va deveni realitate, acesta va fi realizat din fibra de carbon. Acoperisul masinii va cuprinde panouri solare care vor alimenta propulsia eco, hibrida, formata dintr-un motor electric si unul pe benzina.

La capitolul tehnologic, Mercedes-ul viitorului ar urma sa prezinte o noua generatie de pilot automat, capabil sa conduca singur masina. Astfel, vom putea seta automobilul sa porneasca la o anumita ora dimineata si sa vina in fata casei sau sa parcheze singur.

Cand am putea vedea Mercedes-ul viitorului pe liniile de fabricatie? Ramane de vazut. Cert este ca Daimler analizeaza serios varianta de a dezvolta aceasta linie de design.