Microsoft pregateste un nou sistem de asistenta auto

Data: 27/06/2012 | Autor: .

Microsoft lucreaza la dezvoltarea unei noi platforme software destinata automobilelor care va permite soferilor sa acceseze o gama larga de optiuni, de la navigatia auto cu toate datele necesare (harti, optiuni, costuri etc.) la convorbiri audio/video, trafic de date in-cloud si navigarea pe internet.

Noua versiune realizata de echipa de la Microsoft Connected Car este dezvoltata pe platforma software Windows 8. Aceasta va permite utilizatorilor sa comunice cu automobilul prin toate gadgeturile care ruleaza Windows.

Potrivit expertilor, vor exista o serie de aplicatii care vor permite monitorizarea performantelor masinii pe telefonul mobil sau tableta.

Printre altele, vom putea comanda masinii diverse sarcini, de la stabilirea unui anumit traseu de urmat la adaptarea acestuia la diverse conditii meteo si de drum.

La bordul masinii, sistemul va analiza si efectua sarcinile trasate de utilizator prin intermediul sensorului Kinect si celui de voce, astfel ca navigarea va fi mult mai facila.

Vom putea, de exemplu, prin diverse gesturi, sa dictam sistemului sa schimbe postul de radio, piesa audio redata, iar prin intermediul comenzii vocale vom initia convorbiri si cautari pe internet. Sistemul va reda audio rezultatele gasite.

Microsoft va integra in noua platforma toate produsele sale consecrate de la Windows Phone la Windows Live, Bing, platforma Azure cloud si programul de comanda vocala TellMe.

Mai multe amanunte cititi aici.