Misterul Loab. Femeia cu iz de coșmar, generată de inteligența artificială

Data: 14/09/2022 | Autor: .

Misterul Loab. Femeia cu iz de coșmar, generată de inteligența artificială

Un cunoscut artist, cu pseudonimul Supercomposite, care folosește inteligența artificială pentru a genera opere de artă originale a „creat un monstru” – o femeie de coșmar care reapare mereu în contexte „înfiorătoare”. Interesant este că imaginea respectivă este creată automat de AI, fără ca artistul să intervină. Cum de această imagine se repetă obsesiv rămâne un mister.

DailyStar relatează că sistemele de inteligență artificială generatoare de imagini sunt din ce în ce mai populare de la lansarea publică a lui DALL-E, o inteligență artificială care utilizează indicații text umane pentru a genera imagini originale fotorealiste.

Supercomposite se folosește de această tehnologie și spune că, dincolo de operele sale, l-a frapat apariția de-a dreptul obsesivă a imaginii cu iz horror a unei femei, atunci când vrea să realizeze imagini macabre.

„Am descoperit această femeie, pe care o numesc Loab, în aprilie. IA a reprodus-o mai ușor decât majoritatea celebrităților. Prezența ei este persistentă și bântuie fiecare imagine pe care o atinge”, a spus acesta.

A horrific-looking nightmare woman called 'Loab' keeps appearing again and again in AI-generated images - nobody is quite sure why but she shows up alongside 'gory and macabre imagery'

Pe internet se speculează deja că Loab este o fantomă care bântuie dispozitivul. Loab a apărut pentru prima dată când Supercomposite a încercat să utilizeze mesaje cu „valoare negativă”, sau când a instruit IA să creeze opusul unui mesaj. De atunci, ea a apărut în multe imagini diferite.

„Printr-un fel de accident statistic emergent, ceva despre această femeie este adiacent la imagini extrem de sângeroase și macabre în distribuția cunoștințelor despre lume ale IA”, a precizat artistul.

„Toate imaginile din această colecție sunt confirmate de experți că probabil nu sunt blestemate. Puteți fi siguri și aveți aproape 100% încredere că aceste obiecte nu sunt impregnate cu niciun fel de energie demonică multiplă. Vă garantez acest lucru”.

Terrifying ghost woman keeps 'haunting' AI-generated images and nobody knows why
https://twitter.com/supercomposite/status/1567162327950032896/photo/2

Un tablou tulburător! Inteligența artificială a proiectat orașul viitorului

Inteligența artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii? Un nou semnal de alarmă!