Motorola devine, oficial, marca Lenovo

Data: 30/10/2014 | Autor: .

motorola-lenovoLenovo și Google au anunțat finalizarea achiziționării de către Lenovo a Motorola Mobility de la Google. Preluarea mărcii Motorola și a portofoliului său de smartphone-uri precum Moto X, Moto G, Moto E și seria DROIDTM, precum și seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv ceasul Moto 360), transformă Lenovo în al treilea producător de smartphone-uri din lume.

Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deținută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primește o nouă companie de portofoliu cu aproape 3,500 de angajați în întreaga lume – aproximativ 2,800 în SUA – care proiectează, construiesc, vând și oferă suport pentru excepționalele dispozitive Motorola.

“Astăzi am atins un prag istoric pentru Lenovo și pentru Motorola. Împreună suntem pregătiți să fim competitivi, să creștem și să câștigăm pe piața globală a smartphone-urilor. Prin construirea unui competitor puternic aflat pe locul trei și a unui challenger credibil pentru pozițiile unu și doi, vom oferi pieței ceea ce aceasta dorește – varietate, competiție și o nouă scânteie a inovației,” a declarat Yang Yuanqing, președinte și CEO, Lenovo.

“Motorola a construit deja o prezență puternică pe piață, iar rezultatele recente arată încântarea clienților față de produsele lor de excepție, remarcabile prin design și simplitate,” a declarat Liu Jun, vicepreședinte executive Lenovo Mobile Business Group. “Prin combinarea forțelor celor două companii ne așteptăm să vindem peste 100 de milioane de dispozitive în acest an – inclusiv telefoane și tablete – cu ajutorul poziției Lenovo de lider pe piața smartphone-urilor din China, prin ritmul impus de noi pe piețele emergente și prin poziționarea solidă a Motorola pe piețe mai mature precum cea din SUA.”

Motorola are deja un ritm de dezvoltare puternic pe piață, determinat de recentele produse de mare succes și de inovațiile revoluționare care au asigurat o creștere puternică. Dincolo de telefoane, ceasul Moto 360 a captat atenția consumatorilor și a consacrat Motorola ca fiind o companie care se extinde în zona nouă a dispozitivelor mobile. După cum a anunțat și anterior, Lenovo se așteaptă ca Motorola să devină profitabilă în 4-6 trimestre.

Google va păstra în proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, în timp ce Motorola va primi o licență pentru acest bogat portofoliu și alte drepturi de proprietate intelectuală. Motorola va păstra peste 2000 de componente ale unor patente și un mare număr de acorduri cross-license pentru patente, precum și marca și portofoliul Motorola Mobility.

Prețul total de achiziție la finalizare a fost de aproximativ 2.91 miliarde USD (preț supus unor ajustări ulterioare), care include aproximativ 660 milioane USD în numerar și 519,107,215 acțiuni Lenovo nou emise, cu o valoare agregată de 750 milioane USD, ceea ce reprezintă aproximativ 4.7 procente din acțiunile Lenovo, care au fost transferate către Google la finalizare. Restul de 1.5 miliarde USD vor fi plătite către Google sub forma unui angajament pe o durată de trei ani. O compensație separată în numerar de aproximativ 228 milioane USD a fost plătită de către Lenovo către Google pentru numerarul si capitalul deținut de Motorola la momentul finalizării.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.