NASA și MIT au creat un nou tip de aripă de avion

Data: 2/04/2019 | Autor: .

NASA și MIT au creat un nou tip de aripă de avion

O echipă de la NASA și MIT a creat un nou tip de aripă de avion, modulară, demnă de filmele SF.  Aripa ar putea face călătoria cu avionul mult mai eficientă, relatează GadgetReport.ro

Într-o lucrare publicată în revista Smart Materials and Structures, cercetătorii descriu modul în care au construit o aripă de avion de la sute de structuri identice, ușor cubice, toate boltite împreună și apoi acoperite cu un material subțire, de polimeri.

Designul permite ca aripa să își schimbe automat forma, ajustându-se la orice configurație optimă pentru faza actuală de zbor –cu o configurație de decolare și o altă pentru aterizare.

Noua aripă de avion este optimizată din punct de vedere al dimensiunii și greutății, astfel că oferă un plus de autonomie aparatelor de zbor. În plus, procesul de fabricație reduce timpul necesar pentru a produce fiecare structură individuală de la câteva minute la doar 17 secunde.

” Reducerea costurilor și creșterea performanțelor reprezintă principalele atuuri”, a declarat cercetătorul Aurora Flight Sciences, Daniel Campbell.