NASA: Nu vine sfarsitul lumii in 2012

Data: 2/01/2012 | Autor: .

21 decembrie 2012 – este data la care adeptii Apocalipsei cred ca va veni sfarsitul lumii. Cum se va intampla asta? Exista mai multe variante – de la autodistrugerea planetei la inversarea polilor si impactul catastrofal cu o alta planeta. Agentia Spatiala Nord-Americana (NASA) a tinut sa dezminta toate aceste teorii apocaliptice.

 

Nicio planeta misterioasa nu se va lovi de Terra, iar calendarul mayas nu prezice sfarsitul lumii in 2012, relateaza portalul Space, care citeaza specialistii NASA.

 

Potrivit expertilor NASA, datele existente in prezent nu arata niciun motiv de ingrijorare privind un posibil impact al unui asteroid cu suprafata Pamantului.

 

Specialistii afirma ca studiile au aratat ca un posibil astfel de eveniment are loc o data la aproximativ 65 de milioane de ani. Iar ultimul ar fi marcat disparitia dinozaurilor. Asa ca, ar trebui sa fim linistiti din aceasta perspectiva.

 

Nici in privinta amenintarii planetei Nibiru n-am avea motive de ingrijorare. Potrivit Space.com, care citeaza declaratiile astronomului Don Yeomans, de la NASA, „Nibiru este ceva ridicol pentru ca nu exista, ea nu a existat decat in imaginatia unor pseudo-oameni de stiinta, pe care lipsa dovezilor nu prea pare sa ii deranjeze”.

“Profetii” Apocalipsei, printre care se afla siNancyLieder, au afirmat ca aceasta planeta ar urma o traiectorie directa catre Pamant, iar impactul ar urma sa aiba loc pe 21 decembrie 2012.

Acestia spun ca impactul a fost anticipat de mayasi a caror calendar se opreste, brusc, pe acea data. Solstitiul de iarna din 2012 ar marca, astfel, sfarsitul ciclului de 144.000 de zile. Acest ciclu s-a repetat deja de 12 ori si a inceput la data creatiei mitice Maya.

Alte teorii apocaliptice, prezentate de Space.com si desfiintate de specialistii NASA iau in calcul o furtuna solara si inversarea polilor Pamantului care ar putea da nastere unui cataclism global.

 

“Nu exista date si motive care sa indica o asemenea evolutie. Intr-adevar, polii Pamantului inregistreaza modificari, insa intr-o perioada de 500.000 de ani. Nu avem motive sa credem ca acest lucru se va intampla pe 21 Decembrie 2012”, a declarat Yeomans.