NASA testeaza o farfurie zburatoare (VIDEO)

Data: 3/06/2015 | Autor: .

farfuria zburatoare NASA

Agenţia Spaţială Nord-Americană testează joi o farfurie zburatoare! Nu este o glumă, niciun subiect de film science-fiction. NASA va realiza primul pas către lansarea unei navete spaţiale cu echipaj uman către Marte.

Testul va fi realizat la o bază a Marinei SUA din Hawaii. Un balon lat de 12 metri va înălţa nava de peste trei tone la o altitudine de peste 36 de kilometri.

O rachetă va propulsa apoi farfuria zburatoare NASA, cu o viteză de patru ori mai mare decât cea a sunetului, la o altitudine de 55 de kilometri.

Odată ajunsă la această înălţime, farfuria zburatoare NASA va începe să coboare cu ajutorul unui airbag şi a unor paraşute supersonice şi să cadă în ocean, la două ore şi 15 minute de la lansare.

Farfuria zburatoare NASA face parte dintr-un proiect care se numeşte deceleratorul supersonic cu densitate scăzută. Tehnologia ar urma să ajute la aterizarea navei spaţiale în siguranţă pe Marte.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.