Nasul TV a intrat in grila RCS&RDS

Data: 26/03/2013 | Autor: .

nasul-carton7Televiziunea Nasul TV poate fi receptionata, incepand de luni seara, si de abonatii retelei de telecomunicatii RCS&RDS, in sistem digital (DVB-C), potrivit unui anunt postat pe blogul realizatorului TV Radu Moraru, actionar al postului TV.

“Pana in acest moment, am primit confirmari ca putem fi receptionati in Bucuresti (346 MHz), Constanta, Brasov, Timisoara, Sibiu, Targoviste, Galati, Sinaia (346 MHz), Pitesti/Arges, Arad, Hunedoara, Baia Mare/Maramures (426 MHz), Suceava, Vaslui si alte orase”, se arata in anuntul de pe blog.

Pe de alta parte, in Bucuresti, Nasul TV este receptionat in reteaua RCS&RDS, pe canalul 88, intre televiziunea Giga TV (care in prezent retransmite Money TV) si 6TV, cunoscuta in audiovizual drept „televiziunea sectorului 6”.

RCS&RDS a introdus in grila sa digitala Nasul TV dupa ce, pe 12 martie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat compania de telecomunicatii sa intre in legalitate in privinta acestei televiziuni.

CNA a decis, pe 12 martie, sa someze public RCS&RDS sa introduca Nasul TV in grila sa de programe digitale, intrucat aceasta televiziune se numara printre cele obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii, in conformitate cu principiul „must carry”, noteaza Mediafax.