Netflix, in Romania? Cand vom vedea filme si seriale LEGAL pe internet (VIDEO)

Data: 21/05/2014 | Autor: .

netflix

Netflix, celebrul furnizor american de filme, seriale si emisiuni tv, distribuite prin streaming pe internet, isi continua expansiunea in Europa. Compania a anuntat oficial ca pana la finele anului va oferi servicii in Germania, Austria, Elvetia, Franta, Belgia si Luxembourg.

Netflix a anuntat ca oferta va fi una personalizata pentru fiecare tara in parte, in conditiile in care in Franta, de exemplu, filmele lansate in cinematografe nu pot fi difuzate prin intermediul unor asemenea servicii decat la trei ani distanta de la debutul in cinema.

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a declarat ca “Netflix se concentreaza pe gasirea de piețe unde oamenii iubesc conținutul video” și ca “se va extinde in mod constant in Europa.”

“Speram sa fim in masura sa oferim noilor membri o selecție de trei opțiuni simple, pentru a se potrivi dorințelor tuturor”, a mai spus acesta.

Netflix isi ofera deja serviciile in Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Marea Britanie si Irlanda, relateaza The Verge.

Nu este exclus ca Netflix sa ajunga si in Romania, o tara in care, inafara de Voyo, serviciul de filme al Pro-ului, si Seenow, nu exista alte surse de continut multimedia legal pe internet.

GadgetReport.ro relata, recent, ca nu este exclus ca Netflix sa ajunga in Romania prin intermediul Orange. Asta in conditiile in care compania americana discuta cu Orange Franta un parteneriat, fapt confirmat de CEO-ul Orange, Stéphane Richard.

Compania Orange este văzută ca partenerul cel mai probabil pentru Netflix în Franța, deoarece, pe de o parte, este cel mai mare furnizor de internet în bandă largă, iar pe de altă parte rivalii Bouygues Telecom si SFR sunt legați de grupuri mari de mass-media, cum ar fi TF1 și Canal+.

Netflix avea la sfarsitul anului 2013 aproximativ 44 milioane de utilizatori (aproape 11 milioane de utilizatori internaționali, plus peste 33 de milioane in SUA ).

Netflix ofera ultimele productii tv, filme si seriale in format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țarilor unde ofera serviciile).

Netflix a raportat venituri de 1,18 miliarde de dolari ( 866 de milioane € ) in primul trimestru, de la 945 milioane de dolari anul trecut.