Netograf. Verifică oficial cum îţi merge internetul

Data: 30/01/2018 | Autor: .

Netograf. Verifică oficial cum îţi merge internetul

Daca esti nemulţumit de viteza conexiunii de internet, înainte de a face reclamaţie la operatori sau la ANPC, este bine să faci un test oficial. Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANCOM) oferă o aplicatie, Netograf, prin intermediul careia orice utilizator poate testa viteza si calitatea internetului. Daca nu sunt cele prevazute in contract, puteti sesiza furnizorul si ANPC. Testeaza-ti conexiunea AICI.

Pe netograf.ro puteţi măsura viteza de transfer a datelor, întârzierea de transfer, variaţia întârzierii de transfer și rata pierderii de pachete prin raport cu cele ofertate de furnizor.

Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange. Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul, tipul de ofertă de care beneficiază și tipul de conexiune.

Aplicația se diferențiază de alte instrumente de același tip și prin faptul că, pe baza testelor efectuate de utilizatori și a ofertelor introduse,  calculează și valorile medii ale parametrilor tehnici de calitate oferiți de un anumit furnizor.

De exemplu, în ceea ce privește viteza serviciului de internet, aplicația calculează valoarea medie națională înregistrată de fiecare furnizor sau valoarea medie pe localitate.