Noi cratere uriase in Siberia. Au legatura cu sfarsitul lumii? (VIDEO)

Data: 25/02/2015 | Autor: .

groapa-siberia

Patru noi cratere uriase au aparut in Peninsula Iamal, în permafrostul siberian din nordul Rusiei, alimentand speculatiile privind efectele incalzirii globale. Nu putini sunt cei care cred insa in teoria conspiratiei, craterele fiind considerate „opera” extraterestrilor sau semnul ca urmeaza sfarsitul lumii.

Noi cratere uriase au fost depistate de expertii rusi în aceeaşi zonă în care au fost descoperite alte trei cratere enorme anul trecut. Se speculeaza ca acestea sunt cauzate de erupţii de gaz metan din permafrost (strat de sol şi de roci care nu se dezgheaţă nici în timpul verii), odată cu topirea solului îngheţat, provocată de creşterea temperaturilor.

Aparitia lor in peninsula supranumita „Capătul lumii” alimenteaza temerile privind iminenţa unui dezastru natural.

„Ştim acum de şapte cratere în zona Arctică. Cinci se află direct pe peninsula Yamal, unul în districtul autonom Iamal, iar unul este în nordul regiunii Krasnoiarsk, aproape de peninsula Taimir. (…) Dar sunt sigur că sunt mai multe cratere pe Iamal, trebuie doar să le căutăm. Aş compara asta cu ciupercile. Când găseşti o ciupercă, fii sigur că există ceva mai multe în jur”, a declarat Vasile Bogoiavlenschi, director adjunct al Institutului de cercetare a Petrolului şi Gazului de la Moscova.


Potrivit expertilor, doua dintre cratere s-au extins, transformandu-se in lacuri. „Este important să nu speriem oamenii, dar aceasta este o problemă foarte gravă. Trebuie să cercetăm urgent acest fenomen pentru a preveni posibilele dezastre. Nu putem să eliminăm posibilitatea unor noi emisii de gaz în Arctic şi în unele cazuri pot lua foc.”, a mai spus acesta.

Adeptii teoriilor fanteziste afirma ca craterele din Siberia ascund, de fapt, prezenta unor OZN-uri, ascunse in Pamant sau chiar iesirea la suprafata a unei civilizatii subpamantene.

O alta teorie afirma ca aceste fenomene inexplicabile au legatura cu sfarsitul lumii, craterelele din Siberia urmand sa actioneze precum o palnie care absoarbe tot ce inseamna viata pe Terra, aruncand in atmosfera gaze toxice care vor otravi atmosfera Pamantului.