Nokia a murit, trăiască Nokia! Cum arată Nokia N1, prima tabletă cu Android lansată de finlandezi după eliberarea de sub „jugul” Microsoft (VIDEO)

Data: 18/11/2014 | Autor: .

nokia-n1-tableta

Dupa ce şi-a vândut mare parte dintre afaceri către Microsoft, compania finlandeză Nokia pare să renască din propria cenuşă.  Vrea să lanseze o nouă linie de gadgeturi cu sistemul de operare Android şi preţuri mici, cu care speră să revină în prim-plan.
nokia-n1-bun

Prima tentativă este Nokia N1, o tabletă cu o grosime de doar 6,9 milimetri şi o greutate de 318 grame, care seamănă ca două picături de apă cu iPad mini 3.
Gadgetul are un ecran de 7,9 inchi, cu o rezoluție excelentă, de 2.048 x 1.536 pixeli, prins intr-o carcasa cu iz metalic, ca la HTC One M8.

Din imagini pare că ii lipsesc doar butonul Home şi logo-ul Apple ca să zici că-i un iPad.

Tableta Nokia N1 are un procesor Intel Atom Z3580 cu patru nuclee de 2.3GHz, 2GB de RAM, un spațiu de stocare de 32GB, o cameră principală de 8 megapixeli şi o alta de selfie de 5 megapixeli.

Nokia N1 rulează sistemul de operare Android 5.0 Lollipop, costumizat cu un look original, graţie Z Launcher, un software inedit şi care se mişcă incredibil.

Tableta are Bluetooth 4.0, Wi-Fi, un micro conector USB reversibil. Nokia N1 va fi lansată în februarie în China la pretul de 249 de dolari.