Nori cu iz de nave extraterestre, în Africa de Sud

Data: 11/11/2015 | Autor: .

nori lenticulari africa de sud

Un fenomen meteo mai puţin obişnuit a putut fi observat în Cape Town, Africa de Sud. Pe cerul oraşului, mai mulţi martori oculari au fotografiat o serie de nori cu forme care par desprinse din filmele SF.

Este vorba de mai mulţi nori lenticulari, care arată ca farfuriile zburătoare. Potrivit jurnaliştilor de la Huffington Post, care relatează despre eveniment, la serviciile de urgenţă au fost semnalate numeroase apeluri de la persoane care întrebau de o posibilă invazie extraterestră.

Între timp, pe Twitter, imaginile cu norii lenticulari au devenit virale. Potrivit expertilor de la EarthSky, norii lenticulari au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează în zonele montane.

„Când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede”, afirmă aceştia.