Noua generaţie Renault Megane 2020. Primul plug-in hybrid

Data: 5/02/2020 | Autor: .

Noua generaţie Renault Megane 2020. Primul plug-in hybridRenault a prezentat noua generație Megane 2020, un automobil care a trecut printr-un facelift consistent și care, în premieră, are o versiune plug-in hybrid cu o putere de 160 CP şi autonomie în modul electric de 65 km, relatează GadgetReport.ro

Din punct de vedere vizual, noua generaţie Renault Megane 2020 vine faruri și stopuri LED Pure Vision noi, similare cu cele de pe Captur și Clio.

Modificări sunt și la grila de radiator şi barele de protecţie care, mai nou include o pereche de proiectoare LED anti ceaţă și o pereche de deflectoare pe partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită.

În noua gamă Megane 2020, Renault a introdus și noi modele de jante, de 16 şi 18 inci, și 3 nuanțe noi de culori – Solar Copper, Baltic Grey şi Highland Grey.

La interior, noua generaţie Renault Megane 2020 prezintă, în premieră, un panou de bord digital de 10.2 inci şi un ecran vertical cu o diagonală de până la 9.3 inci pe care rulează Renault EASY LINK (cu suport Android Auto şi Apple CarPlay).

Modificări sunt și în privința consolei centrale care include şi un nou panou de control a climatizării, alături de o nouă tapiţerie.

Însă poate cea mai interesantă modificare adusă de noua generaţie Renault Megane 2020 o reprezintă motorizarea E-TECH Plug-in Hybrid cu 160 de CP, prezentă și pe Captur și Clio.

Aceasta se bazează pe un motor pe benzină cu patru cilindri şi un volum de 1.6 litri, asistat de două mici motoare electrice şi o cutie de viteze multi-mode inovatoare.

Cu bateria sa de 9,8 kWh (400V), Megane E-TECH plug-in poate rula 100% electric cu viteze de până la 135 km / h şi are o autonomie de 50 de km în ciclul combinat (WLTP ) și până la 65 de km în ciclul urban (WLTP City), fără a folosi motorul termic.

Disponibil la lansarea din a doua jumătate a acestui an pe Megane Estate, motorul E-TECH Plug-in va fi, de asemenea, oferit ulterior pe versiunea hatchback.