Noul Apple Macbook, bucuria hackerilor! Detaliul care îl face vulnerabil (VIDEO)

Data: 18/03/2015 | Autor: .

apple-macbook-usb-type-c-GadgetReport.ro

Noul Apple Macbook, unul dintre cele mai controversate gadgeturi lansate în istoria Apple, şi-a găsit nişte fani neaşteptaţi, hackerii! Aceştia au descoperit o componentă care îl face să fie vulnerabil la o gamă largă de viruşi.

Portiţa de intrare pentru hackeri este singurul port USB Type-C prezent pe noul laptop. Acesta asigură atât încărcarea bateriei cât şi transferul de date.

Potrivit The Verge, noul port poate fi vulnerabil unor virusi precum BadUSB care, odată intrat în calculator, îţi fură toate datele importante.

La alte calculatoare, utilizatorii ştiu că nu este ok să introducă în USB un device nesigur, putând să opteze pentru blocarea acestuia.

Cum însă Apple Macbook are doar un singur port universal, chiar şi banala opţiune de încărcare a bateriei necesită aprobarea utilizatorului, iar hackerii pot avea astfel acces chiar din momentul în care laptopul este pus la încărcat.

BadUSB este un virus descoperit inclusiv în versiunile de firmware pentru USB, fiind foarte răspândit la nivel internaţional. Experţii nu au găsit încă o soluţie să-l anihileze.

GadgetReport.ro relata recent, într-un review pentru noul Apple Macbook, că acesta are un look special, modern si ergonomic, însă designul nu compenseaza minusurile majore care iti pot da mari batai de cap. Citeşte review-ul AICI.