NVIDIA lanseaza noua tehnologie 3D Vision

Data: 17/10/2011 | Autor: .

NVIDIA a lansat a doua generatie de produse NVIDIA 3D vision – tehnologia 3D LightBoost, o noua pereche de ochelari si cateva monitoare dedicate.  

Noile caracteristici ofera pasionatilor de jocuri cea mai recenta platforma 3D pentru noile jocuri ale acestei toamne, inclusiv Batman: Arkham City, LA Noire si altele.  In plus, prin intermediului ecosistemului NVIDIA 3D Vision Ready, NVIDIA ofera suport pentru cea mai larga selectie de continut 3D de calitate si monitoare compatibile.

“Cu ajutorul tehnologiei 3D LightBoost si a noilor monitoare full-HD, contrastul culorii este mai bogat, texturile si detaliile subtile ale imaginii par ca depasesc perimetrul ecranului, iar calitatea generala a experientei este extraordinara. Suntem bucurosi sa fim primul producator de monitoare care ofera aceasta calitate a imaginii 3D prin intermediul monitorului ASUS VG278H.”, afirma David Wung, senior director product management, Open Platform Business (OPBG) Group, ASUS Computer International.

Ochelarii 3D Vision 2 de la NVIDIA

Ochelarii 3D Vision 2 de la NVIDIA sunt dotati cu tehnologia active-shutter de la NVIDIA, precum si cu transmitatorul IR fara fir, permit pasionatilor de jocuri si 3D sa acceseze cea mai larga selectie de continut 3D, incluzand peste 550 de jocuri 3D full-HD 1080p, mai mult de 100 de filme  3D Blu-ray si mii de filme 3D si fotografii via YouTube si 3DVisionLive.com.

In plus, ochelarii 3D Vision 2 sunt compatibili cu orice continut si produse 3D Vision Ready, incluzand este 70 de monitoare 3D Vision, notebook-uri si proiectoare, aplicatii video si aparate foto-video.

Kitul de ochelari 3D Vision 2, care include o pereche de ochelari 3D Vision 2 si un emitator IR wireless USB, va fi disponibil la nivel mondial incepand cu luna octombrie, la pretul de $149.  De asemenea, pachetul va fi disponibil si pe magazinul online NVIDIA. Ochelarii 3D Vision 2 achizitionati individual sunt disponibil la pretul de $99.  Vizitati pagina www.nvidia.com/3dvision pentru mai multe informatii.

Tehnologia 3D LightBoost de la NVIDIA

3D LightBoost este noua tehnologie NVIDIA care ofera o imagine 3D de 2 ori mai luminoasa in comparatie cu alte solutii 3D existente si o calitate imbunatatita a culorii. De asemenea, tehnologia mareste luminozitatea ambientala, facand tastatura si mouse-ul mai vizibile si reducand efectul de 3D ghosting.

Primul monitor desktop certificat pentru tehnologia 3D LightBoost este ASUS VG278H, un monitor LED full HD (1920×1080) de 27 inci, cu iesire 3D HDMI 1.4, precum si Dual-link DVI pentru jocurile 3D full HD 1080p 3D. Prin intermediul tehnologiei exclusive ASUS Trace-Free II, monitorul dispune de o rata de refresh de 120Hz si timpi de raspuns de doar 2ms, oferind imaginii un aspect clar, ultra-neted. Noul monitor ASUS VG278H va fi disponibil impreuna cu 2 perechi de ochelari 3D Vision 2 incepand cu luna octombrie 2011, la un pret aproximativ de 699 dolari.

Alte monitoare de la Acer si BenQ, compatibile cu tehnologia 3D LightBoost, vor fi disponibile in lunile urmatoare. Lista notebook-urile compatibile cu tehnologia 3D LightBoost include modele Toshiba – Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 si Qosmio X770/X775 – altele fiind asteptate in urmatoarele luni.