Nvidia Shield ingroapa Xbox si Playstation? Primele teste cu consola de 199 $ (VIDEO)

Data: 6/03/2015 | Autor: .

NVIDIA SHIELD

Lansarea noii console Nvidia Shield face valuri in presa internationala. La numai 199 de dolari, echivalentul a 800 de lei, noul produs vine sa concureze gadgeturile Microsoft Xbox si Sony Playstation, oferind, in plus, experienta multimedia Android!

Opinia generala este ca Nvidia Shield are mari sanse sa dea lovitura. Asta in conditiile in care, dincolo de specificatiile tehnice de ultima generatie, ofera utilizatorului o interfata cu care sunt obisnuiti – cea de Android, iar asta va insemna ca va fi folosita si pentru altceva decat jocuri – filme, muzica, browsing pe net etc., aplicatii pe care prea putini utilizatori le folosesc de pe Xbox si Playstation.

Altfel spus, la numai 800 de lei, consola are sanse sa devina principalul gadget din sufragerie, mai cu seama ca va putea fi controlata si cu telefonul sau tableta Android.

In privinta dotarilor, acestea sunt cu adevarat remarcabile, raportate la pretul excelent – procesor NVIDIA Tegra X1 pe 64 biţi, accelerator grafic Maxwell cu 256 de nuclee ce atinge o putere de 1 teraflop, 3 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă ce poate fi extinsă cu un slot card microSD de până la 128 GB, conectivitate Wi-Fi 802.11 ac 2×2 MIMO, Bluetooth 4.1, HDMI 2.0, 2 x USB 3.0, micro-USB 2.0.


Configuratia tehnica ii permite sa ruleze inclusiv conţinut video în format 4K la 60 fps, cu un sunet surround. Pentru cei 199 de dolari, vom primi consola de 650 de grame, controller-ul, telecomanda şi stand-ul care va permite consolei să stea în poziţie verticală.

Oferta include si serviciul GRID pentru streaming de jocuri, cei de la Nvidia anunţând că vor putea fi jucate inclusiv Crysis 3, Doom 3 sau Borderlands: TPS. Oferta iniţială va include peste 50 de jocuri de consolă, iar ulterior vor fi adăugate şi altele.

Nvidia Shield nu se ridica pe partea de hardware la nivelul Xbox One si Playstation 4.

Pentru fanii jocurilor de top, consola poate parea o jucarie, insa pentru publicul larg, Nvidia Shield are mari sanse sa devina foarte populara.