Obama: Construim un Iron Man! Cum va arata armata de roboti a SUA (VIDEO)

Data: 1/03/2014 | Autor: .

iron-man

Razboaiele viitorului vor fi duse cu roboti, tancuri si avioane teleghidate. Armata americana lucreaza de multa vreme la proiectele care urmeaza sa aduca Star Wars in realitate. Mai in gluma, mai in serios, presedintele SUA, Barack Obama a declarat faptul ca armata construieste un Iron Man!

“Sunt aici pentru a anunta ca suntem pe cale sa construim un Iron Man […] Nu chiar. Poate. E strict secret”, a declarat Obama, incercand sa faca sa para o gluma.

GadgetReport.ro a relatat, in mai multe randuri, de armata de roboti construita de americani. Potrivit expertilor, SUA vrea ca pana in 2020-2025 sa transfere robotilor mare parte din sarcinile de lupta.

Armata SUA, prin U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, a anuntat ca ofera un premiu de 2 milioane de dolari persoanei sau firmei care creaza primul robot umanoid.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, despre un posibil pretendent la premiul pus la bataie de autoritatile americane. Este vorba de proiectul Petman (Protection Ensemble Test Mannequin), dezvoltat de Boston Dynamics, firma preluata recent de Google.

Este vorba de un robot militar antropomorf cu adevarat iesit din comun. Petman se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect creat vreodata.

Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (poate efectua miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.

La fel de interesant este faptul ca procesorul lui Petman simuleaza multe dintre functiile umane, de la temperatura la transpiratie.

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

Un alt robot militar este Valkyrie. El este dotat cu zeci de senzori si camere video care ii permit controlul si explorarea oricarui mediu in care este trimis in misiune.

Dezvoltat de JSC Dextrous Robotics Lab, robotul concureaza cu Pet-Proto, primul robot capabil sa escaladeze obstacole, la fel ca un om.

Armata SUA nu construieste numai roboti antropomorfi. GadgetReport.ro  relata, recent, despre dezvoltarea prototipul viitorului mijloc de transport militar individual gandit pentru Armata SUA. Robotul LS 3 este gandit  sa transporte soldatii, armele si alte materiale folosite in teatrele de operatiuni mai ales acolo unde terenul este accidentat, relateaza  DARPA via PopSci

Potrivit expertului Joe Hitt, robotul este capabil sa se deplaseze cu o viteza intre 1,6 si 4,8 km/ora in conditii de teren dificil si cu 11,3 kilometri pe ora pe suprafetele deschise, fara obstacole.