Papusa Steve Jobs, motiv de procese

Data: 6/01/2012 | Autor: .

Apple va actiona in justitie firma chineza InIcons care a anuntat comercializarea unei papusi care il intruchipeaza pe cofondatorul companiei Apple, Steve Jobs.

Anuntul a fost facut de  seful firmei InIcons, Tandy Cheung. „Cei de la Apple poate sa faca ce vor, eu nu pot sa-i opresc”, a declarat acesta.
„Steve Jobs nu si-a dat acordul pentru ca numele sau imaginea sa sa fie folosite in scopuri comerciale”, au afirmat avocatii Apple in scrisoarea adresata companiei chineze.

Oficialii InIcons au declarat ca vor sustine, in justitie, dreptul de a produce papusa. „Steve Jobs nu a jucat in filme, el este doar o celebritate. Nu exista drepturi de autor pentru o persoana obisnuita. El nu este un produs, deci nu cred ca Apple detine drepturi de autor asupra lui”, a spus Cheung.

Inalta de 30 de centimetri, papusa, botezata iCEO mini, il prezinta pe celebrul vizionar de la Apple in tinuta care l-a facut celebru – in blugi, cu puloverul sau negru si pantofii de sport albi.

 

Reprezentantii companiei au declarat ca papusa a fost lansata drept un tribut adus celui care a dat lumii Mac, iPhone si iPod.

 

Papusa va fi disponibila in magazinele din SUA din februarie la pretul de 99,99 dolari.