Pas istoric în transportul aerian. În Dubai vor zbura primele drone-taxi EHang 184

Data: 15/02/2017 | Autor: .

Dronele EHang 184 au trecut de mult de stadiul de prototip

Autorităţile din Dubai fac un pas important în industria transportului aerian. Arabii au aprobat lansarea, din luna iulie, a primelor drone-taxi din lume. Dronele EHang 184 folosesc opt motoare electrice care le permit să decoleze şi să aterizeze vertical, la fel ca elicopterele. Aparatele de zvor vor tranporta pasageri la 500 de metri altitudine, la o viteză de până la 100 de kilometri pe oră, relatează GadgetReport.ro

Primele drone-taxi din lume sunt produse de compania chineză EHang şi au fost prezentate, în premieră, anul trecut, la Consumer Electronic Show (CES 2016) din Las Vegas.

„Dronele EHang 184 au trecut de mult de stadiul de prototip şi au fost testat deja în Dubai înainte să primească aprobarea oficială pentru zboruri comerciale”, a declarat Mattar al-Tayer, directorul general al Autorităţii de Transport Public din Dubai.

„Se fac toate eforturile pentru ca primele drone-taxi să poată fi operate din luna iulie, pentru a putea rezolva astfel, măcar în parte, problemele de trafic din Dubai”, a mai spus acesta.

EHang 184 se deplasează în zbor cu o viteză de aproape 100 de kilometri la oră şi are o autonomie de până la 23 de minute. Drona cântăreşte 200 kg şi poate transporta un pasager si bagaje cu o greutate de maxim 100 de kilograme. Bateria dronei se încarcă în 2 ore de la o priză obişnuită.

“Pasagerii vor stabili destinaţia, vor apăsa pe un buton, şi drona îi va duce acolo. Este atât de simplu”, a declarat Derrick Xiong, co-fondatorul EHang.

„Dronele vor fi monitorizate de un centru de comandă, care va asigura toate măsurile de securitate necesare”, a mai spus acesta.