PayPal: Gadgeturile din Romania, mai scumpe cu 20-30% fata de Occident

Data: 30/11/2011 | Autor: .

Magazinele din Romania vand produsele de tehnologie IT&C la preturi cu 20-30% mai mari fata de cele din Statele Unite si Asia, releva o analiza PayPal, data miercuri publicitatii.

Potrivit studiului facut de reteaua de plati online PayPal, in Statele Unite, preturile pentru iPad 2 (16 GB) incep de la 1.651 lei, in conditiile in care aceasta tableta costa, in Romania, in jur de 2.000 lei.

Preturi mai atractive decat cele de pe piata autohtona se regasesc in magazinele din strainatate si pentru Samsung Galaxy Tab, aceste tablete fiind vandute, in Romania, la preturi cu circa 20% mai mari decat in Statele Unite.

Diferente notabile de pret se inregistreaza si in cazul iPhone 4s 32 GB, care se vinde in Romania la un pret cu circa 30% mai mare decat in SUA si cu circa 20% mai mare decat in Germania sau Marea Britanie.

Studiul realizat de PayPal a analizat si produse “no name”, alternative mai putin costisitoare, dar de o calitate similara cu branduri aspirationale de lux.

Astfel, in cazul electronicelor, piata online din Asia, prin comercianti precum Dealextreme sau FocalPrice, ofera optiuni avantajoase, cum ar fi tablete care pot fi achizitionate la un pret de circa 224 lei sau camere digitale la preturi cu circa 40% mai mici decat cele de brand.