PayU: Valoarea platilor online a crescut cu 38% in primele 9 luni ale anului

Data: 8/10/2012 | Autor: .

In perioada ianuarie – septembrie 2012, volumul platilor online cu cardul a crescut cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind volumul total inregistrat la nivelul anului 2011. Astfel, conform datelor Romcard, romanii au platit online produse si servicii in valoare de 165,8 milioane euro, platforma PayU inregistrand tranzactii in valoare de 138,4 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

In realitate, valoarea totala a platilor online realizate in aceasta perioada este chiar mai mare, intrucat datele prezentate nu includ tranzactiile procesate prin platforma Netopia mobilPay.

“In aproape 7 ani, volumul platilor online a crescut de la 10 milioane de euro la peste 165 milioane, pastrand constant un ritm de crestere de doua cifre, chiar si in perioada de criza. Din datele pe care le detinem, rata penetrarii platii online creste intr-un ritm mai lent, fiind relativ constanta in ultimii doi ani. Acest lucru demonstreaza ca plata online nu muta bani din offline, ci aduce o crestere reala de venituri. Iar rolul procesatorilor este sa ofere acele produse si servicii de care comerciantii au nevoie si care sa se integreze perfect in fluxurile lor logistice si operationale.”, explica Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU.

86% dintre cumparaturi au fost efectuate din Romania, restul tranzactiilor provenind din alte 199 de tari, in special din Italia, Marea Britanie, Spania, Franta, Germania, Irlanda, Belgia si Cipru.

“Desi majoritatea tranzactiilor sunt efectuate din Romania, observam o crestere importanta a tranzactiilor din anumite tari. De exemplu, tranzactiile din Ungaria, Polonia si Marea Britanie au crescut cu 25%, 25% si respectiv 21%. Acest lucru demonstreaza un potential important de care magazinele online ar trebui sa tina cont”, declara Marin Mitroi, Director General Romcard.
Conform datelor din sistemul PayU, cele mai bune evolutii au fost inregistrate de magazinele online care vand cupoane de reduceri, confectii, cadouri si jucarii.

Acestea si-au majorat vanzarile (numarul de tranzactii) cu 106%, 79%, 62% si respectiv 47%. De asemenea, organizatiile neguvernamentale au primit cu 87% mai multe donatii fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 56 euro in sistemul Romcard (67 euro in sistemul PayU).

La nivelul anumitor industrii, se remarca o crestere semnificativa a cosului de cumparaturi. Astfel, valoarea medie a unei donatii online a crescut cu 184%, de la 35 euro la 99 euro iar cosul mediu pe segmentul confectii s-a majorat cu 53%, de la 73 euro la 112 euro.