Pepper, robotul umanoid care a inebunit Japonia. Record de vanzari

Pepper, robotul umanoid care a inebunit Japonia. Record de vanzari

In viitor, locul pisicilor si cainilor de apartament va fi luat de roboti! Dovada cea mai buna o reprezinta succesul incredibil al robotului umanoid Pepper, lansat pe piata japoneza. Compania SoftBank Mobile Corp a anuntat ca, in numai un minut, a primit peste 1000 de comenzi, sambata, cu ocazia lansarii oficiale.

Pepper, robotul care iti tine de urat, stie cum sa te faca sa uiti de probleme si te ajuta la curatenie si in bucatarie, are o inaltime de 120 cm, cantareste 29 de kilograme si costa 1600 de dolari.

Dezvoltat impreuna cu expertii de la Aldebaran Robotics, robotul este capabil sa stea de vorba cu utilizatorul pe baza unor algoritmi speciali dezvoltati de un grup de psihologi – “Emotion recognition software”.

Pepper te face sa uiti de probleme, sa te distreze, bineinteles in functie de starea psihica si fizica in care te afli.

Mai mult chiar robotul Pepper recita, canta, danseaza si chiar spune bancuri, atent selectate de pe internet.

Pepper are doua brate care genereaza miscari aproape umane, iar ochii acestuia sunt capabili sa reproduca diverse expresii, la fel ca cei ai oamenilor, spun expertii.

Ce nu poate Pepper este sa se miste precum un om, asta pentru ca nu are picioare.

Dezvoltatorii promit ca viitoarele generatii vor fi dotate cu acest “accesoriu”, dupa modelul celebrului robot Asimo, dezvoltat de Honda.

SoftBank vrea sa lanseze robotul si in Europa si SUA, in primavara anului viitor.