Pericolul Angry Birds Space. Jocul aduna informatii confidentiale (VIDEO)

Data: 16/04/2013 | Autor: .

angrybirdsspace-645x238-630x232

Jocul Angry Birds Space, produs de Ravio Mobile, monitorizeaza și inregistreaza locatia utilizatorului și transmite catre servere apartinand unor terte parti ID-ul unic al terminalului, chiar și dupa achizitia aplicatiei, arata o cercetare realizata de Bitdefender.

Versiunile platite ale Angry Birds Star Wars, SwiftKey Keyboard, SoundHound și Cut the Rope se comporta similar (vezi documentul Excel atașat).

Potrivit expertilor, cercetarea demonstreaza ca aplicatiile platite de Android prezinta un risc de colectare a datelor personale similar cu cele gratuite.

Deși principalul argument cu care sunt convinși utilizatorii sa cumpere aplicatii platite este acela al absentei reclamelor, mecanismul de urmarire a detaliilor personale din acestea ramane activ, chiar daca utilizatorul nu vede propriu-zis banner-ele.

Cercetarea Bitdefender arata ca acestea inregistreaza in continuare locatia, codul unic al terminalului și chiar citesc contacte.

Daca in cazul aplicatiilor gratuite este cunoscut ca acestea livreaza utilizatorului reclama și colecteaza informatii personale, in cazul aplicatiilor platite, acest risc ar trebui sa fie eliminat.

GadgetReport.ro scria, recent, ca jocul Angry Birds Space a devenit, oficial, cel mai de succes joc din istorie, dupa ce a adunat peste 100 de milioane de descarcari in numai doua luni. Jocul a intrat in Cartea Recordurilor.

Ca sa va faceti idee despre performanta, Draw Something, jocul care detinea pana acum recordul, a ajuns la nivelul de 50 de milioane de descarcari in peste 3 luni si jumatate.

In “Space”, jucatorul trebuie sa arunce pasari printre planete, iar miscarile sunt influentate de lipsa gravitatiei.  Jocul vine cu noi pasari, total diferite fata de versiunile anterioare, si care au super-puteri.

In cele 60 de nivele, Angry Birds Space aduce si noi “artificii”, de la posibilitatea de a vedea miscarile in slow-motion la derularea imaginilor cu “viteza luminii”.

Pentru Android, jocul este gratuit in varianta cu publicitate inclusa. Varianta fara reclame costa 0.99 dolari. Mai exista o versiune HD pentru tabletele Android in Amazon Appstore la 2,99 dolari.

De la debutul din 2009, jocul Angry Birds este jucat, zilnic, de peste 130 milioane de oameni. Cititi aici istoria jocului Angry Birds Space, prezentata de GadgetReport.ro