Peste jumatate dintre romani nu au intrat niciodata pe Internet

Data: 14/12/2011 | Autor: .

54% dintre romanii cu varste intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata Internetul, procentajul fiind cel mai mare de acest fel din Uniunea Europeana, potrivit unui raport Eurostat. 

La nivel european, numai 24% dintre cetatenii cu varste intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata Internet-ul. Campioanele la acest capitol sunt Suedia, unde doar 5% dintre cetateni nu au folosit niciodata Internet-ul, Danemarca si Olanda (7%), Luxemburg (8%) si Finlanda (9%).

Totodata, numai 47% dintre gospodariile romanesti au acces la o conexiune de Internet, Romania depasind doar Bulgaria la acest aspect. Spre comparatie, media europeana este de 73%, iar procentul gospodariilor cu acces la Internet se ridica la 94% in Olanda, 91% in Luxemburg si Suedia si 90% in Danemarca. Procente mai mici de 50% se inregistreaza, pe langa Romania, numai in Grecia (50%) si Bulgaria (45%).

Studiul mai arata ca aproape jumatate dintre cetatenii cu varste intre 16 si 74 de ani din Uniunea Europeana au folosit Internet-ul in ultimele 12 luni pentru a obtine informatii de pe site-urile autoritatilor publice, iar 28% au completat online formulare destinate autoritatilor publice.