Pet Proto. Robotul care escaladeaza obstacole (VIDEO)

Data: 30/10/2012 | Autor: .

Armata SUA, prin U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, continua testele pentru dezvoltarea primului robot umanoid. DARPA a prezentat pe internet un clip in care prezinta prototipul Pet-Proto, primul robot capabil sa escaladeze obstacole, la fel ca un om.

 Robotul prezinta mai multe macanisme complicate controlate de un computer care permit robotului sa identifice obstacolele si sa caute solutiile optime.

Proiectul concureaza pentru premiul de 2 milioane de dolari oferit de Armata SUA persoanei sau firmei care creaza primul robot umanoid. Pentru a castiga premiul, robotul trebuie sa mearga in doua picioare si sa indeplineasca mai multe sarcini, de la folosirea unor obiecte la….condusul unei masini.

Oficialii americani afirma, cu jumatate de gura, ca robotul umanoid nu va fi folosit pe campul de lupta.  Armata SUA ar fi interesata sa foloseasca robotii pentru a actiona in caz de dezastre. Aflati mai multe amanunte din comunicatul de presa de mai jos.

GadgetReport.ro a relatat, recent, despre un posibil pretendent la premiul pus la bataie de autoritatile americane. Este vorba de proiectul Petman (Protection Ensemble Test Mannequin), dezvoltat deBostonDynamics.

Este vorba de un robot militar antropomorf cu adevarat iesit din comun. Petman se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect creat vreodata.

Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (poate efectua miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.

La fel de interesant este faptul ca procesorul lui Petman simuleaza multe dintre functiile umane, de la temperatura la transpiratie.

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

Proiectul este dezvoltat de Boston Dynamics impreuna cu Measurement Technologies Northwest,Oak RidgeNational Lab si MRIGlobal.

Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica insa nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.

Mai multe amanunte puteti citi aici