Politia Romana a virusat, fara sa vrea, sute de calculatoare!

Data: 20/11/2013 | Autor: .

virus Politia Romana 2Virusul Politia Romana continua sa faca ravagii pe internetul romanesc. Potrivit unor date neoficiale, sute de calculatoare au fost atacate de virusul care te anunta ca ai incalcat drepturile de autor sau alte legi penale.

„Atentie! PC-ul Dvs. este blocat din cauza cel putin a unuia dintre motivele specificate mai jos. Dvs. ati incalcat Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe. (Video, Muzica, Software) prin utilizarea sau distribuirea neautorizata a continutului protejat de dreptul de autor, incalcand astfel Articolul 128 din Codul Penal al Romaniei.” Acesta este mesajul afisat de virus.

Virusul este preluat cel mai des de pe diverse pagini web sau din fișiere de pe pagini de internet care promoveaza activitati de download ilegal.

Dupa ce este infectat PC-ul vizitatorului, in cateva secunde ecranul calculatorului va afisa mesajul „PC-ul dvs. este blocat pentru ca ati piratat” ( in limba romana sau alte limbi, in functie de țara unde este localizat ip-ul vizitatorului ) sau mesajul „Politia Romana ti-a blocat calculatorul, plateste acum amenda”.

Bineinteles, multi internauți mai creduli, mai ales ca se stiu „vinovați”, platesc amenda, iar PC-ul se deblocheaza, relateaza HDSatelit

 

Politia Romana avertizeaza ca nu foloseste si nu detine astfel de metode si tehnologii de „sancționare”.

Acest virus poate fi eliminat cu diverse Tool-uri, dupa ce intrati in Safe Mode, de exemplu prin metoda pusa la dispozitie de catre Bitdefender ( download gratuit aici ) pentru varianta de virus Trojan.Ransom.IcePol(W32/Reveton; Trojan.Win32.Ransirac ).