Pregătiri de Halloween! Cele mai TRĂSNITE deghizări pentru MONSTRUL perfect (GALERIE FOTO)

Data: 20/10/2014 | Autor: .

halloweenPe 31 octombrie sărbătorim Halloween-ul, o tradiţie de origine celtică, adoptată de multe popoare, inclusiv de români. Este sărbătoarea monştrilor de pretutindeni. Iar deghizatul în zombie este cea mai mare distracţie.

De la ţinutele funny, mai mult de parodie, s-a ajuns însă la unele cu adevărat horror. Profitând de cele mai noi trucuri de machiaj, petrecăreţii s-au deghizat într-un mod cu adevărat ieşit din comun.

Aveţi mai jos câteva dintre cele mai şocante apariţii, publicate de Mashable. Restul le vedeţi aici.

Dacă nu ştiaţi, tradiţia deghizărilor horror de Halloween datează încă de pe vremea străvechiului popor celt.

Potrivit Wikipedia, celţii credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain (31 octombrie), permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze.

Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita.

În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.

Numele Halloweeen provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Halloween-ul s-a răspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Simbolurile și obiectele artizanale asociate Halloweenului s-au dezvoltat în timp. De exemplu, sculptarea de jack-o’-lantern provine din obiceiul de Ziua Tuturor Sfinților de modelare a unor felinare din napi pentru luminarea sufletelor din purgatoriu.

Napul era folosit tradițional de Halloween în Irlanda și Scoția, dar imigranții veniți în America de Nord au folosit dovleacul indigen, care erau mai ușor accesibili și mai mari – fiind mai ușor de modelat decât napii.

Tradiția americană de modelare a dovlecilor este atestată de la 1837 și a fost asociată inițial cu vremea recoltei, nefiind specifică Halloweenului decât spre sfârșitul secolului al XIX-lea.