In premiera mondiala! Vizita virtuala in muzeul de la World Trade Center (VIDEO)

Data: 19/05/2014 | Autor: .

World-Trade-Center

La New York a fost inaugurat, saptamana trecuta, muzeul atentatelor de la 11 septembrie. WIRED a lansat, pe youtube, un material video in care prezinta un tur virtual al muzeului.

 Alice Greenwald, directorul muzeului, si Jake Barton, designerul acestuia, explica in materialul video de mai jos tot ceea ce trebuie sa stii despre exponate si istoria celui mai grav atentat terorist din istorie.

Muzeul este adus un omagiu fiecareia dintre cele 2.983 de persoane ucise in atentatele din 11 septembrie 2001 si in primul atentat impotriva WTC din 26 februarie 1993, in urma caruia si-au pierdut viata sase persoane.

Zeci de mii de suveniruri ale zilei de 11 septembrie, fotografii, documente sonore sau video sunt expuse in acest loc. Dupa inaugurare, muzeul, a carui constructie a costat 700 de milioane de dolari, va fi deschis 24 de ore din 24 timp de sase zile doar familiilor, riveranilor si echipelor de salvare din perioada respectiva, inainte de deschiderea sa publicului larg, la 21 mai, iar intrarea va costa 24 de dolari, potrivit „New York Times”

Vizitatorii pot retraii momentele grele din 11 septembrie 2011 prin extrase sonore ale ultimelor momente ale pasagerilor zborului 93, inainte ca teroristii sa prabuseasca avionul la Shanksville (Pennsylvania).

La 11 septembrie 2001, 19 teroristi ai Al-Qaida au intrat cu doua avioane de linie deturnate in turnurile gemene ale WTC in cadrul unor atacuri coordonate, iar pe un al treilea l-au prabusit peste Pentagon, la Washington.

Un al patrulea avion s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania, pasagerii incercand sa se lupte cu teroristii.

Urmariti in clipul de mai jos modul in care s-a transformat locul fostelor turnuri gemene in ultimii 10 ani.