Prima tableta pliabila din lume apare in septembrie

Data: 29/08/2011 | Autor: .

Sony continua pregatirile pentru lansarea, cel mai probabil in septembrie, a tableteor S1 si S2 – Sony Tablet P, aceasta din urma fiind prima tableta pliabila din lume.

Potrivit engadget, cele doua tablete, anuntate inca din luna aprilie, sunt in faza finala de dezvoltare astfel ca lansarea acestora ar putea avea loc in septembrie si nu in 2012, cum se estima initial.

Sony S2, botezata mai nou Tablet P, prezinta un design inovator. Tableta are doua ecrane de 5,5 inch (1024X480) care ruleaza o varianta optimizata de Android 3.0.

S1, pe de alta parte, este o tableta clasica de 9,4 inch, cu rezolutia 1280X800, cu o forma insa cel putin interesanta, fiind putin mai groasa la partea de jos si mai subtire in partea de sus. Designerii de la Sony spun ca aceasta forma ar fi mult mai ergonomica.

Ambele tablete vor rula, cel mai probabil, un procesor Tegra 2 de 1,5 Ghz, 512 RAM si vor include tehnologia DLNA, care va permite utilizatorilor sa le foloseasca pe post de telecomanda pentru diverse gadget-uri, de la tv, la combina audio etc. Mai multe detalii puteti afla de aici.

Cele doua tablete au fost prezentate initial in luna aprilie. Urmariti mai jos o scurta prezentare.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VLRd3J1JunA

Intre timp, Sony a realizat si un story extrem de interesant ce are in prim-plan cele doua tablete cu care spera sa dea lovitura pe piata IT&C.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eo3YuEBd1iM&feature=player_embedded#!