T-Mobile vine in Romania. Prima dovada oficiala

Data: 29/08/2011 | Autor: .

Deutsche Telekom pregateste, cu migala, planul de a uni toate afacerile din Romania sub umbrela T-Mobile. Cel mai probabil acest lucru ar putea sa se intample in 2012.

GadgetReport.ro a descoperit, pe site-ul T-Mobile, un material dedicat investitorilor in care este prezentata strategia operatorului german pentru perioada 2009-2013.

Vestea importanta pentru noi este ca Romania apare, in premiera intr-un act oficial al DT, drept destinatie aflata sub umbrela T-Mobile, alaturi de Polonia, Ungaria si Bulgaria. Vedeti materialul aici.

Documentul vine, practic, sa confirme interesul nemtilor pentru piata romaneasca. In prezent, Deutsche Telekom este prezent in Romania prin intermediul Romtelecom si Cosmote, ambele controlate de OTE, la care nemtii sunt actionari si gestioneaza managementul grupului.

O noua confirmare privind intentiile T-Mobile este faptul ca site-ul www.t-mobile.ro a devenit activ, prezentand detalii despre operatiunile Deutsche Telekom.

 Cosmote+Romtelecom=T-Mobile

Pentru a-si pune in practica planurile din Romania, nemtii mai au de facut cativa pasi. Dupa ce Cosmote a preluat Zapp si reteaua Germanos,  iar Romtelecom a absorbit operatorii de televiziune NextGen, Boom TV si AKTA Satelit, acum cele doua mari companii sunt in pragul fuziunii.

Au deja un management comun, mai trebuie doar ca grecii si nemtii sa se puna de acord cu statul roman in privinta preluarii actiunilor detinute de stat la Romtelecom (45,99%)

Negocierile cu Guvernul de la Bucuresti s-au impotmolit insa, Guvernul solicitand peste 1 mld. euro in timp ce OTE si Deutsche Telecom, potrivit surselor din piata telecom, n-ar vrea sa dea mai mult de 300-400 milioane euro.

Daca se va ajunge insa la un acord, iar acest lucru este asteptat pana la finele anului, avand in vedere «foamea de bani » de la Palatul Victoria, nemtii vor avea unda verde pentru a integra Romtelecom, Cosmote, NextGen si Dolce si retelele de magazine Romtelecom si Germanos sub o singura umbrela, ce ar urma sa aiba o cifra de afaceri de peste 1,1 miliarde de euro anual si peste 11 milioane de abonati la telefonie, Internet si televiziune.

„Va fi cel mai puternic jucator de pe piata de quad play (care combina servicii de telefonie fixa, mobila, Internet de mare viteza, fix si mobil si televiziune)”, a declarat, recent, Liviu Nistoran, fostul presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii.

OTE a anuntat, de altfel, oficial, ca vrea ca pana in 2012 sa devina principalul furnizor de servicii din Romania.
Cu ce oferte va veni T-Mobile?

O intrebare la care nu putem decat sa facem speculatii pe baza modelului de business implementat de nemti in Polonia, acolo unde Polska Telefonia Cyfrowa a devenit, din acest an, oficial, retea T-Mobile.

Oferta T-Mobile in Polonia include, printre altele, Xperia X10 mini pro, Samsung Galaxy (I5800), Sony Ericsson Zylo si Samsung Galaxy Mini la numai 1 zlot (1,05 lei), HTC Wildfire S la 99 zloti (104 lei) iar Iphone 4 este vandut de la 999 zloti (1.049 lei).

Unul dintre abonamente ne-a atras atentia. Pentru 49 de zloti (51,4 lei) plus TVA, poti vorbi nelimitat in reteaua T-Mobile in toata reteaua unde este prezent  T-Mobile – Austria, Croatia, Muntenegru, Republica Ceha, Olanda, Macedonia, Germania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ungaria si Marea Britanie.

Cert este ca, pentru a concura cu Vodafone si Orange, T-Mobile va trebui sa vina cu oferte spectaculoase pe piata romaneasca. Poate, in acest fel, vom sesiza o concurenta mai acerba, fapt ce ar putea duce la o oferta mai bogata de telefoane si preturi comparabile cu cele din Occident, macar in cazul promotiilor.