Primele imagini cu noul Angry Birds Stella. Povestea celui mai de succes joc din istorie (VIDEO)

Data: 6/08/2014 | Autor: .

Angry Birds Stella


Rovio a lansat primele imagini cu noul joc Angry Birds Stella, ce va fi lansat in luna septembrie. Jocul va fi disponibil gratuit pentru Android, iOS si Windows Phone.

Rovio afirma ca jocul va aduce pasionatilor o poveste distractiva despre prietenie si curaj. In noul joc, vedeta este, bineinteles, Stella, insa ii veti putea vedea si pe Gale, Dahlia, Poppy, Willow si Luca.

Dupa Angry Birds Star Wars, joc care a avut drept target jucatorii de sex masculin, pare ca noul joc Angry Birds Stella este dedicat doamnelor si domnisoarelor.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul dedicate de cei de la Rovio noului joc Angry Birds Stella. Il puteti accesa de aici

GadgetReport.ro scria, recent, ca Angry Birds a devenit, oficial, cel mai de succes joc din istorie, dupa ce a adunat peste 500 de milioane de descarcari. Jocul a intrat in Cartea Recordurilor.

POVESTEA UNUI JOC FENOMEN

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul.  Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul era lansat pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Potrivit ultimelor date ale companiei, Angry Birds a atras 350 de milioane de download-uri pana in prezent. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Interesant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch,  Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.

Angry Birds a ajuns la un asemenea nivel de popularitate incat dezvoltatorii i-au realizat si un clip special, difuzat in timpul Super Bowl 2011, cel mai urmarit eveniment sportiv din Statele Unite, unde un spot poate sa coste si 3 milioane de dolari.