Primul episod din Game of Thrones 3, descarcat ilegal de 1 milion de ori (VIDEO)

Data: 2/04/2013 | Autor: .

game_of_thrones-583x304

Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor” (Games of Thrones) a fost descarcat ilegal de peste un milion de ori in numai 24 de ore de la lansarea oficiala pe HBO, pe 1 aprilie, relateaza The Verge, care citeaza datele TorrentFreak.

Potrivit statisticilor, punctul de maxim download a fost inregistrat in noaptea de 1 spre 2 aprilie, cand existau peste 160.000 de conexiuni simultane care descarcau fisierul DivX.  Game of Thrones a fost, de altfel, cel mai piratat serial de televiziune din 2012.

Primul episod din Game of Thrones 3 a fost urmarit pe HBO de 6,7 milioane de americani.  In noua serie, temele majore sunt familia si loialitatea. Multe din subiectele prezentate in sezoanele precedente vor ajunge in punctul culminant, iar personaje importante vor avea partea de destine crude, relateaza Hotnews

Astfel, in timp ce accentul continua sa fie pus pe King’s Landing (Debarcaderul Regelui), unde familia Lannister abia mai detine puterea dupa violentul atac naval initiat de Stannis Baratheon (fratele defunctului rege), framantarile din Nord ameninta sa modifice echilibrul global al puterilor din Westeros.

Robb Stark, Regele Nordului, care incearca sa capitalizeze de pe urma victoriilor obtinute asupra familiei Lannister, se va confrunta cu o criza majora, iar, mai la nord, Mance Rayder (personaj nou, interpretat de Ciaran Hinds) si armata sa uriasa de salbatici continua sa marsaluiasca catre sud pentru a trece dincolo de Zid. Daenerys Targaryen – reunita cu cei trei dragoni ai sai – incearca sa puna bazele unei armate de sclavi cu care sa plece din Essos in speranta ca va rasturna, in cele din urma, Tronul de Fier.

Filmarile pentru cel mai nou sezon al serialului Urzeala tronurilor au fost realizate in Belfast, Irlanda de Nord, Croatia, Islanda si Maroc.  Creat de David Benioff si D.B. Weiss, Game of Thrones a ajuns un adevarat fenomen, fiind difuzat in peste 60 de tari. In SUA a atins audiente de 3 milioane de telespectatori pe episod.