Primul unboxing cu Ouya, consola de jocuri care va rupe piata (VIDEO)

Data: 7/01/2013 | Autor: .

Ouya-consola-jocuri

Dezvoltatorii consolei Ouya fac ultimii pasi spre momentul lansarii pe piata a gadgetului cu care spera sa dea lovitura. Ei au prezentat un prim unboxing cu gadgetul care va costa numai 99 de dolari. La acest pret, va fi una dintre cele mai ieftine console de jocuri din lume.

Ouya promite performante similare cu consolele Xbox, Playstation sau Wii U. Avand in vedere ca acestea costa de 3-4 ori mai mult, entuziasmul dezvoltatorilor pare justificat – va avea un cuvant greu de spus in piata.

Totul va depinde, credem noi, de modul in care dezvoltatorii vor gestiona problema jocurilor pentru aceasta consola.

Pana atunci insa, putem vedea in clipul de mai jos, o prima prezentare a consolei. Aceasta vine cu doua controlere si toate cablurile necesare, de la cel de alimentare la mini-HDMI.

Foarte interesanta este si ideea folosirii unei carcase transparente pentru consola. De asemenea, ne-a placut faptul ca poti avea acces la hardware-ul Ouya, putand astfel sa cureti coolerul de praf sau chiar sa il schimbi.

Consola ruleaza un sistem de operare Android Jelly Bean special adaptat. Ouya se conecteaza la internet prin Wi-Fi. Pe langa jocuri, consola poate fi folosita pentru navigarea pe internet si pentru social-network.

Ouya va permite instalarea tuturor aplicatiilor Android, de la browsere la aplicatii precum Facebook, Twitter etc.

Conexiunea USB va oferi, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a rula filme si fotografii pe ecranul televizorului.

Gadgetul ar urma sa ajunga la clientii care au cumparat-o in avans de pe Kickstarter pana in luna martie. Intre timp, consola va fi disponibila si in magazinele din intreaga lume.

Dezvoltatorii au anuntat, de asemenea, ca vor pune la dispozitia dezvoltatorilor de jocuri kit-ul de software pentru a scrie jocuri dedicate.

Proiectul este unul dintre cele mai spectaculoase care a obtinut finantare pe Kickstarter (8,5 milioane de dolari), astfel ca dezvoltatorii sai se asteapta la un succes urias de vanzari.
Avand in vedere pretul consolei, de numai 99 de dolari, este posibil ca asteptarile lor sa fie confirmate.