Project Detroit. Cum sa transformi un Mustang 1967 intr-un gadget High Tech

Data: 7/08/2015 | Autor: .

Expertii de la West Coast si Microsoft si-au unit eforturile si cunostintele tehnice pentru a dezvolta o masina cu adevarat spectaculoasa, care imbina clasicul model Mustang 1967 cu cele mai spectaculoase tehnologii din prezent.

Denumit de Microsoft „Project Detroit” si „Micro-Stang” de WCC, automobilul ofera aproape tot ce isi poate dori un sofer in materie de tehnologie, de la display-urile multitouch pe care sunt afisate toate informatiile despre masina si drumul parcurs, la pilotul automat si softurile de asistenta la parcare.

Inginerii au inlocuit, practic, toate cadranele masinii cu display-uri touch-screen. Masina include si o camera video Kinect care transmite live imagini din exteriorul automobilului.

Aplicatiile dezvoltate pe platforma Windows permit soferului, printre altele, sa navigheze pe internet, sa vizualizeze si sa trimita mesaje audio/video/text si chiar sa modifice tonurile de claxon si intensitate luminilor masinii.

Prin acest proiect, expertii vor sa demonstreze ce poate aduce tehnologia viitorului in industria auto. Microsoft a anuntat ca va lansa pe internet codul open-sourced al proiectului pentru ca dezvoltatorii sa poata lucra la noile tehnologii.

Project Detroit a fost subiectul unui episod din « Inside West Coast Customs”, difuzat in reteaua Velocity. Urmariti mai jos clipul care promoveaza acest episod.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, un alt program revolutionar pentru industria auto. Este vorba de Hackathon, un software special de asistenta dedicat retelei de socializare Facebook, un fel de SIRI pentru soferi.

Cu ajutorul Hackathon, soferii vor fi la curent cu toate update-urile de pe site si vor putea impartasi experientele in timp real.

Cu Hackathon nu vei mai avea nevoie de telefon pentru a fi la curent cu informatiile de pe Facebook. Pe display-ul masinii sau prin vocea sintetizata, vor fi prezentate ultimele posturi si detalii privind activitatea online a prietenilor.

In plus, vei putea prezenta prietenilor locurile in care te afli, posta mesaje prin apelare vocala si discuta pe chat cu cei care te intereseaza.

Hackathon va permite inclusiv chat-ul video, in conditiile in care masina va fi dotata cu o statie multimedia cu camera web.

Aplicatia va include, de asemenea, functii de sincronizare cu smartphone-ul si celelalte gadgeturi care le ai in masina, prin intermediul Bluetooth si Wi Fi.

Facebook Hackathon se afla inca in faza de dezvoltare. Ford nu a anuntat un orizont de timp in care o va include in dotarea masinilor sale.