Project Titan. Apple testează un automobil electric

Data: 18/08/2015 | Autor: .

apple-project-titan

Zvonurile privind faptul că Apple vrea să construiască un automobil se înteţesc. Potrivit Financial Times, gigantul IT din America a trecut deja la fapte, iar DailyMail a prezentat deja un prim concept.

Maşina electrică, cunoscută sub numele de cod Project Titan, ar urma să includă un pilot automat, în genul celui testat de Google. Potrivit jurnaliştilor de la Financial Times, proiectul a trecut de planşa de design, iar Apple caută acum o locație specială unde să testeze mașina autonomă.

Ar fi vorba de o fostă bază militară dezafectată, iar autorităţile militare din SUA ar fi confirmat negocierile pentru închirierea acesteia.

Un oficial Apple declara, recent, că „mașina este gadgetul mobil cel mai important”, fără a prezenta detalii despre viitorul automobil electric.

Nu putem decât să speculăm că Project Titan va dezvolta o maşină în care ne vom urca şi ne va duce singură la serviciu, iar în acest timp ne vom putea citi mailurile şi vom afla toate informaţiile de care suntem interesaţi prin intermediul facilităţilor de la bordul maşinii.

O maşină electrică cu care Apple va concura pe nouă piaţă auto „green”, aflată încă la început dar cu un potenţial uriaş de dezvoltare în viitor.