Project Wing. Primele imagini video cu ROBOŢII ZBURĂTORI GOOGLE (VIDEO)

Data: 29/08/2014 | Autor: .

project-wing-1

Cum ar fi să primim poşta sau pizza cu ajutorul unui robot zburător? Sună ca în filmele science-fiction însă este pe cale să devină realitate. Google lucrează de aproape doi ani la Project Wing. Este vorba despre dezvoltarea unui sistem de drone care pot transporta colete de mici dimensiuni. Compania vrea să le lanseze până în 2020.

project-wingGoogle şi-a testat sistemul de drone în Australia, unde legislaţia în privinţa aparatelor de zbor fără pilot este mai permisivă decât în Statele Unite.

Primele teste au fost realizate în spaţii largi, deschise. Abia peste doi ani, dronele Google vor fi testate în oraşele mai mici, cu arhitectura complicată.

Inginerii Google cred că pot folosi curierii zburători şi pentru a ajuta oameni aflaţi în dificulatate, cum ar fi cei afectaţi de catastrofele naturale.

“Următorul pas este să transformăm acest moment de entuziasm pe care l-am construit şi să mergem înainte spre realizarea visului de a livra lucruri mai repede”, a declarat DAVE VOS, şeful Project Wind

Jurnaliştii de la The Atlantic, care au asistat la teste, spun că nu este de ajuns entuziasmul pentru ca dronele Google să funcţioneze.

Pe lângă schimbarea legislaţiei, există şi probleme de autonomie şi securitate în spaţiul aerian al marilor oraşe. Dronele ar putea fi bulversate de păsări, vegetaţie sau cabluri electrice.

În plus, costul uman al administrării sistemului ar fi mult mai ridicat decât cel al unui poştal sau curier obişnuit.